Στο GNTM και στον ΣΚΑΪ θεωρούν τα φίδια παιχνιδάκι τους και δεν ντρέπονται γι΄αυτό
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Στο GNTM και στον ΣΚΑΪ θεωρούν τα φίδια παιχνιδάκι τους και δεν ντρέπονται γι΄αυτό

Πάνω που λες ότι η ελληνική τηλεόραση πάει να ξυπνήσει, σου δείχνει ότι είσαι αφελής.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν φαινόταν να έχει πράγματα να μας δώσει για να ελπίσουμε ότι η ελληνική τηλεόραση αρχίζει να αποκτά ένα σχέδιο για να γίνει καλύτερη. Όχι όμως. Ας μην είμαστε τόσο αφελώς αισιόδοξοι. Ό,τι καλό γίνεται στην τύχη εντελώς.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πίσω από τις Άγριες Μέλισσες ή το Κόκκινο Ποτάμι. Είναι όλα συγκυριακά και θα χαθούν γρήγορα, γιατί όσοι διοικούν στα κανάλια θα πάρουν εύκολα μια απόφαση να τις αφανίσουν για ένα Next Top Model ή κάτι σχετικό.

Φυσικά δεν αναφέρεται τυχαία το GNTM. Είναι αυτό που έδωσε το έναυσμα για μια ημέρα ντροπής στην ελληνική τηλεόραση. Μια ημέρα ξεκάθαρου βασανισμού ζώων.

Ζούμε στον 21ο αιώνα και υπάρχουν ακόμα εκπομπές που φέρνουν ζώα της άγριας φύσης στο στούντιο. Όχι για να προσφέρουν στο ευρύ κοινό να μάθει 5 πράγματα γι΄αυτά και να βγει έστω κάτι καλό από την αιχμαλωσία τους. Αλλά για την πλάκα. Για να περάσουμε καλά και να αποτελέσουν τους δικούς μας Joker.

Ξεκινώντας από το GNTM, είδαμε την παραγωγή, τους κριτές, τη Ζενεβιέβ και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος είχε συμμετοχή σε αυτό, να φέρνουν φίδια για μια δοκιμασία στα υποψήφια μοντέλα. Στο κοινό μυαλό το φίδι είναι κάτι σιχαμένο, χαμερπές και δεν μας αφορά η εξαφάνισή του. Αφήστε δε που έδωσε και το μήλο στην Εύα το παλιόπραμα. Ποιος νοιάζεται;

Το φίδι όμως δεν είναι για παιχνίδι. Είναι μαθημένο εκ φύσεως σε άλλες συνθήκες. Είναι κι αυτό κομμάτι της φύσης. Κι αυτοί οι άνθρωποι που το πήγαν στο GNTM, όχι μόνο το πήραν με τη βία από το φυσικό του περιβάλλον, αλλά το υπέβαλλαν και σε μια διαδικασία ώστε να εξημερωθεί. Απλά και μόνο για να κοσμεί τους λαιμούς μοντέλων. Ποιος όμως να νιώσει άσχημα; Κανείς δεν έχει συναίσθηση όταν μπαίνει στην αρρώστια της ελληνικής τηλεόρασης για την δημιουργία ενός προϊόντος. Τα φίδια είναι ένα όχημα για νούμερα. Σήμερα τα φίδια, αύριο μια ναρκωμένη τίγρης. Γιατί όχι;

Οπότε θα ήταν λίγο ουτοπικό να περιμένει κανείς λογική από τα πρόσωπα της επιτροπής που γι΄αυτούς τα πάντα είναι αντικείμενα για φωτογράφιση, για μόδα, για οτιδήποτε. Όχι πάντως για σεβασμό.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Κι αν αποφασίσουμε να μπούμε στην άρρωστη λογική, τότε θα αποδεχτούμε το επιχείρημα ότι είναι κάτι συνηθισμένο στον κόσμο της μόδας. Ναι, έχετε δίκιο, αυτό τα καθαγιάζει όλα. Δικαιολογεί και τα χαχανητά της κυρίας Καγιά με την κυρία Ζενεβιέβ στη θέα των έντρομων κοριτσιών που έχουν ένα φίδι πάνω τους.

Εκεί που δεν υπάρχει καμία λογική είναι στις εκπομπές Happy Day της Τσιμτσιλή, Μεσημέρι Με Τον Γιώργο Λιάγκα και στην εκπομπή Καλό Μεσημεράκι.

Και στις τρεις εκπομπές έφεραν φίδια στο πλατό για να αναπαραστήσουν τη δοκιμασία του GNTM. Στο Happy Day το κρατούσε ο κύριος Φραγκολιάς στα χέρια του και το…ταχτάριζε λες κι είναι μωρό που θέλει να κοιμηθεί, με την παρουσιάστρια να στέκεται δίπλα του σαν να έχουν σκοτώσει ζώο σε σαφάρι.

Ο κύριος Λιάγκας που λέει διαρκώς ότι αδίκως του κάνουν μπούλινγκ για τα λεγόμενά του για τις «χοντρές γυναίκες που δεν μπορεί να βλέπει στην παραλία», έκατσε περιχαρής στο στούντιο μαζί με την Γκαγκάκη, τον Παπανώτα και την Κάλλια Ελευθερίου και πρακτικά χρησιμοποίησαν ένα μεγάλο φίδι ως prop. Και μια μεγάλη χελώνα. Χωρίς λόγο.

Και δώστου τα γέλια με την Τσολάκη που φοβόταν κι είχε απομακρυνθεί. Δώστου οι άρσεις του φιδιού για να το βάλουν στο λαιμό τους.

«Κρατήστε το όλοι να βγάλουμε μια φωτογραφία. Να το βάλουμε στον ώμο» φώναζε σαν μαθητής σε εκδρομή ο παρουσιαστής. Να ευχαριστήσουμε και το Αττικό Πάρκο γι΄αυτή τη ντροπή. Μην του πάρουμε τα credits.

Δεν έφτανε όμως στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ μία εκπομπή με φίδια. Έπρεπε να έχουν και σε άλλη. Αν τους δινόταν η ευκαιρία ίσως έφερναν φίδια σε κάθε τους πρόγραμμα. Απλώς τα άλλα δεν ήταν ζωντανά.

Για την εκπομπή Καλό Μεσημεράκι η ευθύνη βαραίνει λιγότερο τον Μουτσινά για το ότι εμφανίστηκαν τα ερπετά στο πλατό, γιατί φάνηκε να μη γνωρίζει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Τον βαραίνει όμως εξίσου η ευθύνη γιατί τα αποδέχτηκε και δεν είπε τίποτα. Άφησε τη Βάνια και τους υπόλοιπους να χρησιμοποιούν τα ερπετά ως βαρύτιμα τρόπαια.

Ο κύριος Μουτσινάς που σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να βάλει στη θέση τους όσους κάνουν το παραμικρό λάθος και διεκδικεί τον ρόλο του ηθικού ταγού, που απεχθάνεται το κουτσομπολιό και κάνει μόνο τέτοιο στο κατ΄ευφημισμόν stand up του, τώρα δεν είχε τίποτα να πει. Ούτε καν να ζητήσει μια καθυστερημένη συγγνώμη στα social media του. Όλα καλά κι όλα ανθηρά.

Το κάνουν όμως ο Τζίμι Φάλον και ο Τζίμι Κίμελ στα σόου τους μωρέ, εμείς σας πειράξαμε; Δυστυχώς δεν μπορούμε να εγκαλέσουμε τον Φάλον και τον Κίμελ. Μπορούμε να εγκαλέσουμε εσάς. Γιατί σε μια νορμάλ χώρα, θα είχατε ήδη ποινικές κυρώσεις, έστω από το ΕΣΡ. Ούτε καν αυτό δεν μπορεί να γίνει όμως.

Η ελληνική τηλεόραση στο μεγαλείο της. Μην τολμήσετε δημοσιογράφοι  να θίξετε το προϊόν μας, γιατί θα σας κόψουμε κάθε πρόσβαση. Όσα διαλέγουμε είναι υπερτέλεια. Ορίστε λοιπόν τα αψεγάδιαστα προγράμματά σας. Ορίστε τα Μεσημέρια σας με τον κύριο Λιάγκα, ορίστε και τα Καλά Μεσημεράκια σας με τον κύριο Μουτσινά. Με πιστοποιημένη κακοποίηση ζώων για να τρομάξει κάποιος και να προκαλέσει γέλιο. Σκηνές βγαλμένες από τσίρκο.