Η άρρωστη νοοτροπία μας βγήκε πάνω στον Τάσο Αρνιακό
Βρείτε μας στο

Δεν ξέρουμε αν μας έκανε τόσο κακό η ύπαρξη των φασιστόμουτρων της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ώστε να έχουμε την ανάγκη να απεμπολήσουμε από πάνω μας τη στάμπα και φτάνουμε να την κολλάμε σε όποιον βρίσκουμε εύκαιρο.

Είναι πάντως σαφές ότι έχουμε κάνει αχταρμά τα πάντα μέσα μας. Ψάχνουμε την παραμικρή αφορμή για να αντιπαρατεθούμε και να επιβάλλουμε αυτή που θεωρούμε ως ανωτερότητά μας στον άλλο. Μας αρέσει να εγκαλούμε και να υποδεικνύουμε.

Ο Τάσος Αρνιακός είναι ένας άνθρωπος που αποφάσισε κάποια στιγμή να μετατρέψει σε stand up show την πρόγνωση του καιρού, χρησιμοποιώντας το χιούμορ της ηλικίας του, το χιούμορ του θείου που κάθεται με τη νεολαία. Είναι καλτ, είναι κιτς, είναι παλιακό, αλλά πάντοτε θες αυτόν το θείο στα γιορτινά τραπέζια.

Τις περισσότερες φορές όμως, όταν απολαμβάνει κανείς τη δόξα που του έχει φέρει αυτό το χιούμορ, δεν είναι εύκολο να το παρατραβήξει και να χάσει την αίσθηση του τι είναι χιούμορ. Είπε λοιπόν ο Τάσος Αρνιακός να συνδέσει με χιουμοριστικό τρόπο το δελτίο καιρού με το θέμα που είναι το πιο έντονο στην επικαιρότητα και αφορά τους πρόσφυγες.

«Στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά. Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά. Μεταξύ δύο πυρών δηλαδή».

Τελικά δεν ήταν χιουμοριστικό στο αποτέλεσμα. Αυτό που είπε ήταν κακό και αν το ακούγαμε από το στόμα ενός ρατσιστοφασίστα Χρυσαυγίτη, δεν θα καθόμασταν καν να το συζητήσουμε. Ο Τάσος Αρνιακός όμως δεν είναι τέτοιος. Αυτό που είπε ήταν στη χειρότερη ρατσιστικό. Αλλά ένα ολίσθημα με ρατσιστικές προεκτάσεις, δεν σε καθιστά ρατσιστή. Ειδικά όταν ο πρότερος βίος σου δεν έχει δείξει ποτέ τίποτα τέτοιο.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανέναν και κανείς δεν θα συμφωνήσει. Είπε αυτό ο Αρνιακός, είναι ρατσιστής. Πρέπει να μπει στο κουτάκι, αυτό μας βολεύει. Πόσο έτοιμος είναι ο καθένας από εμάς να ακούσει τη σκληρή αλήθεια που θα μας βάλει όλους σε παρόμοιο κουτάκι; Αφού λοιπόν στήνουμε στον τοίχο τον Αρνιακό για μια…κοτσάνα, ένα κακό χιούμορ, μήπως να στήσουμε και τους εαυτούς μας;

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Δεν είπατε ποτέ μικροί ανέκδοτα που έβγαζαν τους Αλβανούς κλέφτες; Δεν λέγατε άλλα για τις χαζές ξανθιές; Δεν έχετε πει ποτέ τη λέξη “πού..ης”; Δεν έχετε κάνει ποτέ πράξεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να σας βγάλουν σεξιστές, φαλλοκράτες, ρατσιστές; Έχετε και έχουμε. Είμαστε λοιπόν όλοι μας ρατσιστές; Όχι. Ειδικά άνθρωποι της γενιάς του κυρίου Αρνιακού κουβαλούν για πολλά χρόνια τα στερεότυπα και τα κατάλοιπα άλλων εποχών. Δεν είναι εύκολο να αποβληθούν επειδή εμείς το απαιτούμε.

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ρατσιστής στο βάθος. Σημαίνει την πιο απλή και δίχως ανάλυση ανάγνωση. Του ξέφυγε, έκανε ένα λάθος, ας του δώσουμε έστω το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, την ευκαιρία να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη.