Κύριε Τάσο, αυτό λέγεται ραγδαία επιδείνωση ρατσισμού

Αλίμονο μας αν η ξενοφοβία αρχίσει να μπαίνει στα σπίτια μας με τον πιο απενοχοποιημένο φαινομενικά τρόπο. Με το πιο οικεία μειλίχιο χαμόγελο της ελληνικής τηλεόρασης
Κύριε Τάσο, αυτό λέγεται ραγδαία επιδείνωση ρατσισμού
8 Νοεμβρίου 2019 | 13:10

Με το πάντα μειλίχιο χαμόγελό του και την έμφυτη αστική ευγένειά του ο Τάσος Αρνιακός μας ενημέρωσε ότι η χώρα βρίσκεται μεταξύ δύο πυρών, αυτών «της κακοκαιρίας και των κυμάτων των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά».

Η παρομοίωση ανθρώπων με δεινά καιρικά φαινόμενα ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας ημέρας που περιελάμβανε την επίθεση με μαχαίρι σε προσφυγόπουλο σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και την κατάληψη σχολείου στα Γιαννιτσά, με την ηχητική υπόκρουση του «Μακεδονία ξακουστή» και αίτημα την «απέλαση των λαθρομεταναστών».

Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα μυρίζει μπαρούτι, το αντιμεταναστευτικό μένος εξαπλώνεται σαν ιός, προσβάλλοντας όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους. Την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος δικάζεται, μπορεί παράλληλα να καμαρώνει για την άνθιση του σπόρου των κηρυγμάτων του. Ναι, το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψουν οι παράτυπα μετανάστες στις πατρίδες τους. Η συστηματική δαιμονοποίηση τους όμως μέσω μιας καλοστημένης ρατσιστικής προπαγάνδας, που περιλαμβάνει από μπάρμπεκιου έως ένα σωρό fake news, δηλητηριάζει ακόμα και ανθρώπους που μέχρι πρότινος έφτυναν στον κόρφο τους κάθε φορά που εκδηλωνόταν ο μισανθρωπισμός των Ελλήνων εθνικοσοσιαλιστών.

Και είναι πολύ πιο επικίνδυνο να επικοινωνεί αυτή τη δαιμονοποίηση ένας «γλυκός παππούλης» που λέει τον καιρό, απ’ το να το κάνει ας πούμε η μακεδονομάχος που επιτέθηκε φραστικά στον Αλέξη Τσίπρα τις προάλλες στο αεροπλάνο.

Αν ο κ. Αρνιακός ήθελε απλώς να κάνει ένα αστειάκι παραλληλίζοντας την κακοκαιρία με το κύμα προσφύγων, θα πρέπει κάποιος να του πει ότι τέτοιου είδους χιούμορ δεν είναι μόνο τρομερά κακόγουστο, αλλά και απολύτως μη αποδεκτό στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αν πάλι ήθελε να περάσει ένα μήνυμα που απηχούσε στις προσωπικές απόψεις του, τότε το ζήτημα σηκώνει έως και παρέμβαση του ΕΣΡ. Διότι αλίμονο μας, αν η ξενοφοβία αρχίσει να μπαίνει στα σπίτια μας με τον πιο απενοχοποιημένο φαινομενικά τρόπο. Με το ζεστό χαμόγελο του θείου που θα ήθελες στην παρέα σου στην ταβέρνα. Ή με το αντίστοιχο γλυκύτατο της Σταματίνας Τσιμτσιλή, που με αβάσταχτη ελαφρότητά συνέκρινε την κουλτούρα των Ελλήνων στην αναπαραγωγή του είδους με αυτή των μεταναστών.

«Όσο πιο πολύ μεγαλώνεις το φόβο για το έγκλημα, τους μετανάστες και τους εξωγήινους, τόσο περισσότερο ελέγχεις τους ανθρώπους», έλεγε ο Νόαμ Τσόμσκυ. Οι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους προπαγάνδα αδυνατούν να καταλάβουν ότι όσο πιο ξενοφοβικοί γίνονται τόσο καλύτερα ελεγχόμενοι θα καταντήσουν από αυτούς που σχεδιάζουν ήδη πολιτικές καριέρες πάνω σε μισαλλόδοξες ρητορικές. Εποφθαλμιώντας ξεκάθαρα τη θέση του έκπτωτου χαλίφη.

Η 7η Νοεμβρίου ήταν η μέρα της απολογίας του ηγέτη της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο, ωστόσο εντελώς ειρωνικά ήταν και μια μέρα έξαρσης εθνικιστικών αντανακλαστικών, από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά, έως το Μαρούσι και τα γραφεία του Αντ1. Ο Τάσος Αρνιακός οφείλει να δώσει μια εξήγηση και να αποδώσει το νόημα των λόγων του σε μια άτυχη στιγμή. Ειδάλλως θα παραμένει μοιραία στο κάδρο ως «συνένοχος» στη… ραγδαία επιδείνωση ρατσισμού που έπληξε την 7η Νοέμβρη τη χώρα.

Φωτογραφία: Lifo.gr

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved