Αν έφυγε γι’ αυτόν τον λόγο ο Κανάκης απ’ τον ΣΚΑΪ…
Βρείτε μας στο

Η άδοξη κατάληξη της συνεργασίας του Αντώνη Κανάκη και της ομάδας του με τον ΣΚΑΪ ήρθε να αποδείξει ότι ο παρουσιαστής έχει ακόμα μια φιλοσοφία ξένη προς την ελληνική πραγματικότητα. Αυτή τη φορά όμως δεν του βγήκε σε καλό.

Μπορεί μέχρι σήμερα στις συναλλαγές του με τους σταθμούς που εργάστηκε η επιμονή του στο να τηρούνται τα στάνταρ ποιότητα που θέλει να του προσέφερε την ευκαιρία να διαπραγματεύεται έχοντας το πάνω χέρι, αλλά αποδεικνύεται ότι στην σχέση του με τον ΣΚΑΪ το πράγμα ξεκίνησε εξ αρχής λάθος.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς ο Αντώνης Κανάκης άφηνε τον ΑΝΤ1 με άσχημο τρόπο, ο οποίος προκλήθηκε από τους χειρισμούς του σταθμού στην υπόθεση του Λιάγκα. Ύστερα από μια τριετία που το Ράδιο Αρβύλα είχε πεθάνει ουσιαστικά μέσα του και δεν ήθελε να το κάνει με δέσμευση συχνότητας, ο Κανάκης είχε την ευκαιρία να το λήξει και να πάει παρακάτω. Το Βινύλιο το αγαπούσε, αυτό είχε θέση μέσα του.

Όμως στον ΣΚΑΪ τον ήθελα πρώτα για το Αρβύλα, επομένως και οι δύο συμβαλλόμενοι θα έπρεπε να πάρουν κάτι για να δώσουν κάτι άλλο. Υπήρχε όμως και μια παράμετρος που ευνοούσε τη σχέση τους. Το Ράδιο Αρβύλα δεν θα είχε έναν ανταγωνισμό που θα καθιστούσε αδύνατα υψηλά νούμερα. Η αποτυχία επίσης του τρίτου Survivor φαινόταν να οδηγεί τον ΣΚΑΪ σε μια σκέψη να προσφέρει όλα τα εχέγγυα στον Κανάκη. Αυτό συνέβη, το Ράδιο Αρβύλα είχε ακόμα ένα πετυχημένο τρίμηνο κι όλα έμειναν εκεί.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο πλευρές έκατσαν να συζητήσουν για το πότε θα έρθει η συνέχεια, ώστε να ενεργοποιηθεί κι αυτό το 1+1 που είχαν στο συμβόλαιο, αλλά και για να μπει ο Κανάκης σε ενεργή λειτουργία, ώστε να έχει το κανάλι κάτι δυνατό στην prime time της Δευτέρας και περισσότερων καθημερινών. Από τις διαρροές φαινόταν πως υπήρξε μια συμφωνία να γίνει ένα επετειακό πρόγραμμα Αρβύλα τον Δεκέμβριο και να ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό τα δύο προγράμματα του Κανάκη.

Τελικά αυτό δε συνέβη. Ήρθε η ολική ρήξη με τον παρουσιαστή να αφήνει σαφείς αιχμές για την στάση των υπευθύνων προγράμματος στις τελευταίες κουβέντες τους. Ο Κανάκης κατηγόρησε όμως και τα μέσα συνολικά που παρουσίαζαν την υπόθεση με την πληροφόρηση που είχαν από τον σταθμό κι όχι από τον ίδιο.

Αυτό λοιπόν είναι το σημείο που η πάγια φιλοσοφία του τον παρουσίασε ως φάουλ στο κοινό. Ο Κανάκης δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να προπαγανδίσει κάτι ως προς τον εαυτό του ή να επικοινωνήσει την δική του πλευρά στις επαγγελματικές του σχέσεις. Μέχρι σήμερα δεν τον είχε εκθέσει. Τούτη τη φορά τον εξέθεσε. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ανοιχτός να πει πράγματα σε δημοσιογράφους, αλλά όλοι ξέρουν πως δεν πετάει και τη σκούφια του να κάνει δηλώσεις.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Παράλληλα με αυτή την αδιάλλακτη οπτική του, εμφανίστηκε κι ένα άλλο στοιχείο που αναφέρεται από τον ΣΚΑΪ και δεν φαντάζει απίθανο ή ψέμα. Οι Άγριες Μέλισσες που πιάνουν 35άρια θα άφηναν ψίχουλα για το Ράδιο Αρβύλα και τα περσινά 27-30% θα ήταν μακρινός πλανήτης. Ο Αντώνης Κανάκης δεν το ήθελε αυτό προφανώς, κι ας μην είναι το κόνσεπτ του Ράδιο Αρβύλα η προτεραιότητα του σε τηλεοπτικό επίπεδο.

Φέρεται λοιπόν να ζήτησε από το κανάλι ένα πρόγραμμα που να του προσφέρει καλό lead in. Ήταν επίσης αρνητικός στο ενδεχόμενο η εκπομπή να ξεκινάει στις 11 γιατί αυτό θα άλλαζε το περιεχόμενο και θα το αποδυνάμωνε. Αυτά τουλάχιστον ανέφεραν τηλεοπτικά ρεπορτάζ της τελευταίας εβδομάδας.

Αν πάρουμε ως αληθές αυτό το σενάριο, τότε ο Κανάκης μπήκε σε χωράφια που δεν του αναλογούν, σύμφωνα πάντοτε με τον ΣΚΑΪ και έδειξε να μην εμπιστεύεται το προϊόν. Πολύ χειρότερα, θα έδειχνε για πρώτη φορά κάτι που σίγουρα δεν έχει συνηθίσει το κοινό. Μια “κάψα” για την τηλεθέαση. Κι αν υπάρχει ένας λόγος που οι εκπομπές του όλα αυτά τα χρόνια έκαναν επιτυχία είναι ότι δεν τις έκανε με στόχο την τηλεθέαση. Τις έκανε με στόχο να ικανοποιείται μια ποιοτική στάθμη που είχε στο κεφάλι του.

Είπαμε όμως και πιο πάνω. Στο μυαλό του φαίνεται αυτά τα τελευταία 3-4 χρόνια πως το Ράδιο Αρβύλα έχει τελειώσει κι ο μόνος λόγος που το συνεχίζει είναι επειδή πουλούσε. Αν ήταν να μην έχει κι αυτό, τότε γιατί να το έκανε;

Από την άλλη, αν θεωρήσουμε πως η πλευρά του ΣΚΑΪ διέρρευσε την απαίτηση του Κανάκη χωρίς ο ίδιος να την έχει εκφράσει, ο παρουσιαστής δεν μπορεί να επικρίνει τον κόσμο που πίστεψε αυτή την εκδοχή, ούτε τα Μέσα. Δύο μήνες που υπάρχει αυτό το σενάριο, δεν υπήρξε κάτι να το διαψεύδει ή να δίνει μια έτερη εκδοχή. Σιγή μόνο. Και αυτό είναι σίγουρα λάθος του Κανάκη…