Η απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Η απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Η επιστημονική μελέτη που δίνει απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας

Λίγο-πολύ, πέρασε από το μυαλό πολλών, για να μην πούμε όλων, που έστω και ενδόμυχα έκαναν παράξενες σκέψεις για την προέλευση του κορωνοϊού. Έτσι κι αλλιώς κάθε επιδημία που εμφανίζεται τις τελευταίες δεκαετίες για μερίδα πολιτών δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πείραμα που πήγε στραβά ή κομμάτι κάποιου υποχθόνιου σχεδίου να χτυπηθεί ένας «εχθρός» ή ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Ο COVID 19 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έχοντας προηγηθεί ένας οικονομικός πόλεμος διαρκείας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις, δασμούς και συχνά «χτυπήματα κάτω από την μέση», η εύκολη εξήγηση παρουσίαζε τους Αμερικανούς σαν υπαίτιους. Σύμφωνα με την κεντρική θεωρία συνωμοσίας, ο ιός κατασκευάστηκε σε μυστικά εργαστήρια του στρατού που κατασκευάζουν βιολογικά όπλα και στη συνέχεια μέσω πρακτόρων και της CIA, «φυτεύτηκε» στην Κίνα και στη συνέχεια ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Όμως η μελέτη «The proximal origin of SARS-CoV-2» την οποία υπογράφουν οι Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes, Robert F. Garry, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine» (και μπορείτε να διαβάσετε εδώ)   έρχεται να διαλύσει τέτοιου τύπου αστικούς μύθους και να παράσχει σαφέστατες ενδείξεις ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο σχετικά με την προέλευση του ιού.

Η απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Το… ρεζουμέ της έρευνας είναι με απλά λόγια πως εάν οι άνθρωποι αποφάσιζαν να δημιουργήσουν έναν τέτοιο τύπου ιό με υποχθόνιους σκοπούς, θα τον είχαν κάνει καλύτερο. Δηλαδή χειρότερο, πολύ πιο επικίνδυνο και άτρωτο.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη, ο κορωνοϊός προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό χρησιμοποιώντας έναν υποδοχέα στα κύτταρα, τον ACE2, ο οποίος λειτουργεί ως «κερκόπορτα» που του επιτρέπει την είσοδο. Ωστόσο (για καλή μας τύχη μέσα στην ατυχία μας) η αλληλεπίδραση του ιού με τον υποδοχέα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι δυο τους δεν «κουμπώνουν» τέλεια και μάλιστα οι επιστήμονες φέρνουν ως παράδειγμα την επιδημία του SARS το 2003, στον οποίο αυτή η σχέση ήταν πολύ καλύτερη.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην γενετική «κληρονομιά» που θα έπρεπε να φέρει ο ιός εάν ήταν ανθρώπινο κατασκεύασμα. Όσο κι αν έχει προχωρήσει η επιστήμη, δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργεί ζωή από το μηδέν. Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να υπάρχουν ίχνη και γενετικό υλικό ενός προγενέστερου ιού από τον οποίο μεταλλάχθηκε, με τα στοιχεία πάντως να αποκλείουν κάτι τέτοιο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Η απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Η εξήγηση που δίνεται για το ξέσπασμα της πανδημίας είναι αυτή που σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας της ίδιας της φύσης στο σύνολό της, εφόσον υπάρξουν ιδανικές ή ακόμη και απλά ευνοϊκές συνθήκες.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γουχάν. Εκεί υπήρχε ένας ανάλογος ιός σε ένα ζώο, τις νυχτερίδες που φέρουν τον SARS-CoV-2, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε σε ένα άλλο ζώο, τον παγκολίνο, με συνέπεια την διάδοσή του και την εξάπλωση του μεταλλαγμένοι πια ιού στον άνθρωπο, μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, επισημαίνουν οι επιστήμονες, η ανθρωπότητα έχει ήδη δημιουργήσει ήδη αμέτρητα όπλα για την αυτοκαταστροφή της. Θα μπορούσε… μια χαρά να διαλυθεί και από τα ήδη υπάρχοντα…