30 μέρες μετά: Αυτά είναι τα νούμερα των 3 χωρών της Ευρώπης που επέλεξαν την «Ανοσία της αγέλης»

Πέτυχαν ή το φυσάνε και δεν κρυώνει;

Είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη τακτική. Για να υιοθετήσεις την «Ανοσία της Αγέλης» πρέπει αφενός να είσαι κυνικός, αφού γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα έχεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλούς νεκρούς, αφετέρου να έχεις εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας της χώρας σου.

Ξέρεις ότι θα πιεστεί σε τέτοιο βαθμό που αν δεν έχει επαρκή αριθμό ΜΕΘ θα φτάσει στα όριά του και ενδεχομένως θα καταρρεύσει. Το ίδιο και το ιατρικό προσωπικό καθώς τα κρούσματα θα είναι πολλά και μεταξύ των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού

Αν δεν είσαι έτοιμος να καλύψεις εκείνους που θα νοσήσουν και αναγκαστικά θα μπουν σε καραντίνα, τότε το παιχνίδι είναι εξ αρχής χαμένο.

Παρόλα αυτά τρεις χώρες της Ευρώπης επέλεξαν το συγκεκριμένο μοντέλο. Για να μην αδικούμε τους ηγέτες τους (εξαιρείται ο Μπόρις Τζόνσον που είναι μια κατηγορία μόνος του) η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με τους συμβούλους υγείας των χωρών, οι οποίοι προέκριναν το συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι αντίστοιχοι Τσιόδρες τους επέλεξαν μια πιο επιθετική τακτική που θύμιζε ρώσικη ρουλέτα.

Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία λοιπόν ρίχτηκαν στην μάχη με τον κορωνοϊό επιλέγοντας σε πρώτη φάση την «Ανοσία της Αγέλης».

Η Αγγλία βέβαια πολύ σύντομα ανέκρουσε πρύμναν και βλέποντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τραγωδία που δεν μπορούσε να διαχειριστεί μπήκε σε καραντίνα.

Η Σουηδία και η Ολλανδία αντίθετα αν και έλαβαν κάποια μέτρα περιορισμού δεν εγκατέλειψαν την κεντρική ιδέα του σχεδίου της «Ανοσίας της Αγέλης».

Περίπου 30 μέρες μετά, μόνο η Σουηδία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το σχέδιο της είναι πετυχημένο. Αγγλία (κυρίως) και Ολλανδία σε δεύτερο πλάνο είδαν τους σχεδιασμούς τους να πέφτουν στα βράχια του κορωνοϊού.

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα στις 3 χώρες που επέλεξαν το σχέδιο της «Ανοσίας της αγέλης» μετά από σχεδόν ένα μήνα εφαρμογής του.