Κύριε Τσιόδρα θα μας λύσετε 3 απορίες;

3 ερωτήσεις στον εθνικό μας λοιμωξιολόγο

Ότι θα καταφέρναμε να πολιτικοποιήσουμε και την πανδημία και να χωριστούμε σε Τσιοδρομάχους και Τσιοδρολάτρες ήταν πιο αναμενόμενο και από προφητεία του Στέφανου Χίου ότι θα πεθάνουμε όλοι σαν τον παγκολίνο που έγινε δεκατιανό για τον καταραμένο «ασθενή μηδέν». Ουδεμία έκπληξη προκαλεί.

Αυτοί ήμασταν και αυτοί είμαστε και αυτοί θα παραμείνουμε ακόμα και όταν τελειώσει οριστικά αυτός ο εφιάλτης. Καμία πανδημία δεν πρόκειται να αλλάξει τον σοφό ελληνικό λαό.

Όσοι εντούτοις διαθέτουν ακόμα ψήγματα λογικής και δεν φορούν κομματικά γυαλιά παραδέχονται ότι όσο γελοίο είναι να βλέπεις αφιερώματα στα κανάλια για το σπίτι που μεγάλωσε και μπουσούλησε ο σούπερ σταρ, Σωτήρης Τσιόδρας, άλλο τόσο αστείο είναι να προσπαθείς να τον αποδομήσεις με επιχειρήματα της πλάκας.

Ο άνθρωπος επιλέχθηκε για μια συγκεκριμένη δουλειά και έως τώρα την κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν κρίνεται απ’ το αν τα λέει καλά και απ’ το αν ψάλει ακόμα καλύτερα (ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι που τον εκτιμούν επειδή είναι…γλυκούλης), αλλά απ’ την αποτελεσματικότητα του σε αυτό που έχει κληθεί να κάνει. Και επειδή εδώ δεν διακυβεύονται πρωταθλήματα, αλλά ανθρώπινες ζωές ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στις κρίσεις μας.

Καταλαβαίνω ότι ο γιατρός που κρύβουμε μέσα μας (τώρα που ο προπονητής έχει μπει σε καραντίνα) φωνάζει ότι αυτός θα τα έκανε καλύτερα από κάθε Τσιόδρα, αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Όπως δεν βλάπτει και το να μας ξεκαθαρίσει ο Σωτήρης Τσιόδρας τρία πράγματα τα οποία έχουν κάνει το μυαλό μας κιμά.

1. Κύριε Τσιόδρα μας, μέχρι χθες ξέραμε ότι αυτό που μπορεί να κάνει ένας νέος στην καραντίνα του για να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη μάχη με τον κορωνοϊό, είναι να τρέφεται σωστά, να αθλείται και να προσπαθεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Χθες ακούσαμε και διαβάσαμε ότι νέοι άνθρωποι με δυνατό ανοσοποιητικό και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα μπορεί να χτυπηθούν από τον κορωνοϊό γιατί «ένα υπερβολικά ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα ενδέχεται να δημιουργήσει μια “βόμβα” φλεγμονής, η οποία καταβάλλει τους πνεύμονες και άλλα όργανα”». Τελικά τι απ’ τα δυο ισχύει; Θέλουμε ή δεν θέλουμε ένα δυνατό ανοσοποιητικό στη μάχη με τον κορωνοϊό;

2. Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο διαβάζουμε ότι κάποιος που δεν έχει νοσήσει ΔΕΝ πρέπει να φορά μάσκα γιατί αφενός δεν τον βοηθά, αφετέρου μπορεί να αποβεί πιο επικίνδυνο για τον ίδιο και Τρίτη- Πέμπτη- Κυριακή ότι πρέπει να φοράμε γιατί η μάσκα είναι το ασφαλέστερο μέτρο προφύλαξης. Τελικά τι απ’ τα δυο ισχύει;

3. Η παχυσαρκία (μετά από ένα μήνα μέσα η μπυροκοιλιά έχει πλέον αυτονομηθεί απ’ το υπόλοιπο σώμα) θεωρείται τελικά υποκείμενο νόσημα ή όχι;

Κύριε Τσιόδρα επειδή αυτές οι 3 δεν είναι απορίες για να μας τις λύσει ο Μιμίκος, ο γιατρός, θα περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις σας…