500 εταιρίες από 99 χώρες το παρήγγειλαν: Το βραχιόλι χειρός που «εξουδετερώνει» τον covid-19 έγινε ανάρπαστο
Βρείτε μας στο

Μας θύμιζε εξαρχής κάτι από Sci Fi ιστορία η δυστοπία που ζούμε με τον κορωνοϊό. Η ιστορία με τις καραντίνες, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τον παγκόσμιο πανικό όλων των κυβερνήσεων και τις θεωρίες συνωμοσίες συγκροτούσαν τα τέλεια υλικά για ένα βιβλίο ή μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ορισμένα νέα ωστόσο που έρχονται από το εξωτερικό προσθέσουν νέα αντίστοιχα κομμάτια σε όλο αυτό το παράδοξο σκηνικό.

Διότι μπορεί να βρισκόμαστε σε μια περίοδο ομαλοποίησης της όλης κατάστασης αλλά ως γνωστόν, καμία νέα εποχή δεν μπορεί να αποβάλλει δια παντός από το εσωτερικό της ορισμένα στοιχεία της ακριβώς προηγούμενης. Κοινώς, ακόμα και η επαναφορά στην κανονικότητα θα γίνει με τους όρους της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επικρατεί σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια νέα συσκευή που αναμένεται να προστεθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων αναμένεται να είναι τα βιομετρικά βραχιολάκια, συσκευές δηλαδή που θα στέλνουν σε αληθινό χρόνο σε εργαστήριο στην Ελβετία, σωματικά δεδομένα όσων τα φοράνε, όπως η θερμοκρασία του σώματος, οι καρδιακοί παλμούς και ο ρυθμό αναπνοής. Στόχος είναι να εντοπίζονται άμεσα οι φορείς του κορωνοϊού, ώστε ο ιός να εξουδετερώνεται.

Στο Λιχτενστάϊν, οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να μοιράσουν τα εν λόγω βραχιολάκια σε όλο τον πληθυσμό, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και το Βέλγιο, όπου άλλωστε στεγάζεται και η εταιρία η οποία κατασκευάζει τις συγκεκριμένες συσκευές. Ταυτόχρονα, τα συγκεκριμένα βραχιολάκια αναμένεται να μετρούν την απόσταση όσων τα φοράνε από τον κοντινότερο άνθρωπο, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή της απαραίτητης αποστασιοποίησης.

500 εταιρίες από 99 χώρες το παρήγγειλαν: Το βραχιόλι χειρός που «εξουδετερώνει» τον covid-19 έγινε ανάρπαστο

Η αρχή στο Βέλγιο αναμένεται να γίνει από τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Αμβέρσας, πόλη όπου και στεγάζεται η «Rombit», δηλαδή η εταιρία που κατασκευάζει αυτές τις συσκευές. Για την ακρίβεια, τα βραχιόλια αυτά χρησιμοποιούνται ήδη από τους εργαζόμενους στο λιμάνι, και χρησιμεύουν για να παίρνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση που πλησιάζουν οχήματα αλλά και για λόγους ασφαλείας, όπως το να σωθεί άμεσα κάποιος αν πέσει στο νερό. Από εδώ και πέρα, το επιπλέον λογισμικό που προστέθηκε στα ίδια βραχιόλια από την «Rombit» πρόκειται και να ειδοποιεί μέσω χαρακτηριστικού ήχου, όταν κάποιος πλησιάζει κάποιον άλλο σε απόσταση μικρότερη του ενάμισι μέτρου.

Σύμφωνα με την «Rombit», οι συγκεκριμένες συσκευές θα έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν τους φορείς του κορωνοϊού καθώς και να σχεδιάζονται μέσω αυτών σχεδιαγράμματα με αναλυτική καταγραφή όλων των ατόμων που έχει έρθει σε επαφή ο φορέας τις τελευταίες μέρες. Προϋπόθεση για αυτό βέβαια, είναι να φοράνε άπαντες τα ηλεκτρονικά αυτά βραχιόλια.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Με δηλώσεις του στο «Reuters», ο Τζον Μπέκελμας, διευθύνων σύμβουλος της «Rombit», καθησύχασε το κοινό, σημειώνοντας πως αυτές οι συσκευές δεν θα μπορούν να χρησιμεύσουν σε εργοδότες για να συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα, καθώς θα επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους και όχι με κάποιον κεντρικό σέρβερ ή με το διαδίκτυο. Όπως και να έχει, η ιδέα συνολικά μοιάζει με εικόνα από το μέλλον…

Το ντεμπούτο για αυτά τα βραχιόλια αναμένεται να γίνει αρχές του Μαΐου και πρόκειται να τα φορέσουν οι εργαζόμενοι που, δουλεύουν σε πύργους ελέγχου του λιμένα της Αμβέρσας. Στη συνέχεια, θα τα φορέσει το πλήρωμα των ρυμουλκών, ενώ σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, περίπου 500 εταιρείες από 99 χώρες έχουν κάνει αίτηση για να τα αποκτήσουν!

Οι επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, οι οργανισμοί λιμένων και οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν προτεραιότητα στην απόκτησή τους, αλλά όσοι ξέρουν από επιστημονική φαντασία μπορούν να το μαντέψουν: σύντομα αυτά τα βραχιολάκια αναμένεται να είναι μια παγκόσμια εργασιακή πραγματικότητα…