«Καμία ανοσία της αγέλης»: Η πραγματική στρατηγική που ακολουθεί η Σουηδία και δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς
Βρείτε μας στο

We had a good run. Έτσι λέει η αμερικανική φράση όταν μια ωραία κατάσταση τελειώνει απότομα και πριν καν το χωνέψουν οι συμβαλλόμενοι της.

Κάτι τέτοιο θα πούμε κι εμείς στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό αν συνεχίσουν τα νούμερα των τελευταίων τριών ημερών να αυξάνονται (μαζί με τα…πάρτι). Ήταν 4 Μαΐου που μπορέσαμε να κυκλοφορούμε χωρίς μηνύματα και χαρτιά, ήταν 1η Ιουνίου που άνοιξαν τα μαγαζιά ξανά.

Είναι κατανοητό απόλυτα πως ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές εγκλεισμού, ειδικά σε μια χώρα τόσο ηλιόλουστη και όμορφη το καλοκαίρι. Απ΄αυτό όμως μέχρι το να στοιβαζόμαστε σαν τα ψάρια ο ένας πάνω στον άλλον σε μαγαζιά, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.

Είπαμε ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη ζωή προ κορωνοϊού και πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε μέρη με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και έτσι συζητιέται ξανά το ενδεχόμενο καραντίνας, έστω και σε τοπική κλίμακα, σε δομές και συγκεκριμένες περιοχές, όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.

Αυτά βέβαια είναι ζητήματα που αφορούν τους λογικούς, τους εχέφρονες. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που εξακολουθούν να διατείνονται πως ο ιός είναι ψεύτικος και στημένος από κάποια σέχτα, αίρεση, λέσχη κι οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί και ειπωθεί (Μπιλ Γκέιτς, 5G κλπ).

Καθώς τον θεωρούν ανύπαρκτο, αντιδρούν πιο έντονα στις εντολές της πολιτείας και των επιστημόνων σχετικά με την αντιμετώπιση. Είναι οι ίδιοι που λένε «δεν υπάρχει περιβαλλοντική κρίση», οι ίδιοι που λένε «έλα μωρέ, αν πετάξω ένα τσιγαράκι/πλαστικό στη θάλασσα/στο δάσος δεν θα γίνει και τίποτα» και πουλάνε μούρη και μαγκιά στις πλάτες άλλων. Κι αυτοί συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία με άλλους που στο όνομα μιας αναρχικής ιδεολογίας, αψήφησαν τις επιστημονικές παραινέσεις και έβγαλαν τις ταξικές τους κορώνες στο προηγούμενο διάστημα.

Να πάμε λοιπόν με τα νερά τους. Να συμφωνήσουμε μαζί τους  ότι ο ιός είναι ψεύτικος και δεν χρειάζεται να διασπείρεται ο φόβος ή ότι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πρόβατα που υπακούσαμε εθελουσίως στους κανόνες της πολιτείας.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Θα πρέπει όμως κι αυτοί να δεχτούν την πρότασή μας. Να πάνε όπου θέλουν για διακοπές, στη Μύκονο για πούρα και σαμπάνιες, στη Σαντορίνη για βίλες με πισίνες, όπου τους καπνίσει. Και ας κυκλοφορούν όπως κυκλοφορούσαν και το περασμένο καλοκαίρι, ας αγκαλιάζονται με όλους, ας φιλιούνται κτλ. Να μας επιτρέψουν όμως να τους αφήσουμε μαζί τους στο νησί έναν μόνο που έχει τον ιό. Έτσι θα λένε δηλαδή οι στημένοι γιατροί του και οι εξετάσεις του που σίγουρα παραποιήθηκαν…

Σύμφωνα όμως με αυτούς τους τόσο πονηρούς, δεν θα έχει πραγματικά αυτόν τον ιό. Θα τον αφήσουμε λοιπόν μαζί τους. Κι αν νοσήσουν, δεν θα έχουν νοσήσει, αφού ο ιός είναι ανύπαρκτος. Άρα δεν θα πρέπει καν να ασχοληθεί κανείς μαζί τους με νοσηλεία. Θα είναι κάποιο εποχικό κρυωματάκι ή κάποια αλλεργία, άρα ας μην σπαταληθούν πόροι από την υγεία για τη νοσηλεία τους. Έσπασες κυρία μου την καραντίνα γυρίζοντας από το Λονδίνο γιατί ήθελες να κάνεις πάρτι καλώντας όλη την αφάν γκατέ της περιοχής; Κανένα πρόβλημα. Επιτρέπεται η είσοδος στο πάρτι, αλλά απαγορεύεται η έξοδος. Θα μείνουν όλοι εκεί για non stop πάρτι άλλες 14 μέρες…

Να βρούμε βρε αδερφέ 3-4 covid νησιά και 100 covid full βίλες σε όλη την Ελλάδα όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν και να μένουν μόνο οι ατρόμητοι που θεωρούν τον ιό μούφα. Ευκαιρία είναι να διοργανώσουν και κάνα συνέδριο (τόσα λαμπρά μυαλά μαζί, κρίμα είναι να μην αξιοποιηθούν). 14 μέρες διακοπάρες, αλλά χωρίς καμία πρόσβαση σε νοσοκομείο, ή ιατρική υπηρεσία.

Λένε πως το κράτος υπάρχει, μεταξύ άλλων καλών και κακών, για να παίρνει αποφάσεις για τον λαό όπου ο λαός είναι ανίκανος να τις πάρει. Αποφάσεις είτε για το καλό του είτε για το κακό του. Στην προκειμένη υπάρχει μια μάζα ανίκανη να αποφασίσει για τον εαυτό της και αυτή η ανικανότητα μπορεί να αποβεί μοιραία και για τους υπόλοιπους που δε έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Επομένως, αφού δεν θέλουν να ζυμώσουν, ας κοσκινίσουν δέκα ημέρες, που λέει και το ρητό. Αλλά να κοσκινίσουν μακριά μας και μακριά απ΄όσους προστατεύουμε 3 μήνες τώρα…