Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Πιο ντροπιαστικο και απ’ τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη…

Σ' αυτές τις περιπτώσεις είθισται να λέμε ότι «Δεν υπάρχουν λόγια», όμως επιστρέψτε μας να το προσπαθήσουμε.

Είναι σα να προσπαθείς να βάλεις τις απειράριθμες βρομιές κάτω από ένα ταλαιπωρημένο χαλί: θα κρύψεις ένα μέρος της αποκρουστικής ασχήμιας, όμως με το πέρασμα του χρόνου θα βγει εκ νέου στην επιφάνεια, φορώντας το πιο δυσειδές προσωπείο του. Όσο κι αν κοπιάζεις να το κρύψεις, όσο κι αν αποστρέφεις το βλέμμα από τον κρυστάλλινο καθρέφτη, όσο κι αν παλεύεις, η  αλήθεια δεν αλλάζει.

Κι αυτή, που να μας πάρει, είναι μία και αναντίρρητη: δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια ρατσιστική χώρα. Ευτυχώς όχι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της, αλλά ένα σημαντικό της ποσοστό ποτίζει τα κύτταρά του με τυφλό μίσος προς κάθε τι διαφορετικό-ή προς κάθε τι που δεν του κάθεται καλά και δεν συμβαδίζει με τα (υψηλότατα, ιδίως αν κοιτάζεις ανάποδα) θέλω του.

Αυτό αποδείχθηκε για νιοστή τέταρτη φορά- αν μετράμε σωστά- και σήμερα (24/7): ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στο παγκοσμίου φήμης Bleacher Report (γιατί, μαντέψτε Λεωνίδες, και ο Γιάννης είναι παγκοσμίου φήμης) είπε πως η Ελλάδα είναι «Μια χώρα λευκών που μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό»- το προφανές, δηλαδή.

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το ηλεκτρονικό μελάνι, ο σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων Κωνσταντίνος Καλέμης φρόντισε ν’ αποδείξει πως βρίσκεται λανθασμένα σ’ αυτό το πόστο, μιας και η παιδεία του έχει πάει περίπατο με μηδενικές πιθανότητες επιστροφής.

Προέβη σε προσωπική επίθεση στον Greek Freak, γράφοντας στο λογαριασμό στο twitter πως ο Γιάννης «Δεν είναι άνθρωπος, ενας μ@@κας αράπης του κερατά είναι», εξάγοντας γαλανόλευκο πολιτισμό προς πάσα κατεύθυνση.

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ζηλεύοντας τη δόξα του καθηγητή, ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε να στρέψει τα φώτα προς το πρόσωπό του: ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποδείχτηκε κι αυτός πρόβλημα, καθώς το ρατσιστικό του παραλήρημα μας «ενημέρωσε» πως ο Αντετοκούνμπο δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε καν φιλέλληνας.

Κάπως έτσι- βρείτε μερικά εύκαιρα σύννεφα, ανεβείτε επάνω τους κι εν συνεχεία μπορείτε να πέσετε από αυτά- τεκμαίρεται αυτό που λέγαμε πιο πάνω: όπως ορθότατα είπε και ο Γιάννης, ο ρατσισμός στην Ελλάδα είναι υπαρκτός. Θα ήταν παράλογο, άλλωστε, να συμβαίνει το αντίθετο, από την στιγμή που η χώρα μας εξέθρεψε για μια ολόκληρη δεκαετία το αβγό του φιδιού, που φορούσε τα μαύρα ρούχα της Χρυσής Αυγής και φλέρταρε με διψήφια ποσοστά στις εκλογές.

Ωστόσο, το ακόμα πιο ανησυχητικό- διόρθωση: ντροπιαστικό- δεν είναι τα ρατσιστικά ξεσπάσματα του κάθε Καλέμη και του κάθε Βελόπουλου. Όχι. Εκείνο που γεμίζει τα μάτια μας με οπτικό δηλητήριο και την καρδιά μας με ατέρμονη στενοχώρια είναι αυτό που ακολούθησε κάτω από το post της Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός παιδείας ενημέρωσε μέσω social media την άμεση καρατόμηση του καθηγητή Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, και το συγκεκριμένο tweet γέμισε από κάτω με λεκτικό οχετό, από εκείνον που σε κάνει να αποστρέφεις απεγνωσμένα το βλέμμα στον ουρανό.

Κι επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις (και, μεταξύ μας, ποιος να διαβάζει τώρα δυο χιλιάδες λέξεις…), δείτε και μόνοι σας:

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...

Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Καλέμη και του Βελόπουλου έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό όσων βρίζουν τον Γιάννη (ναι, μιλάμε για τον ίδιο Γιάννη που διαφημίζει την Ελλάδα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, που κατεβαίνει να παίξει με την Εθνική μας, που πάει στους διαγωνισμούς καρφωμάτων έχοντας στην πλάτη του την ελληνική σημαία- και, για να μην ξεχνιόμαστε, αυτού που πάει για δεύτερο σερί MVP στο NBA και για το πρωτάθλημα…), μιλώντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο για ένα παιδί που τρυπάει τον ουρανό ολοένα και περισσότερο με την κάθε μέρα που περνά.

Εξυπακούεται πως παρέταξαν τα άκρως τεκμηριωμένα (όπου «τεκμηριωμένα», βάλτε «σαθρά») επιχειρήματά τους, λέγοντας πως ο Γιάννης «Έφαγε ψωμάκι στην Ελλάδα» (στην πραγματικότητα υποσιτιζόταν στην Ελλάδα πουλώντας cd στους δρόμους και γλύτωσε μόλις έφυγε από δω), πως «Μας πρήξατε με τον Νιγηριανό», «καλά τα είπε, γιατί τον διώξατε;», και λοιπές οικτρές αηδίες, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε παρελθοντικές ομορφιές τέτοιου τύπου:

Πιο ντροπιαστικο και απ' τον οχετό Καλέμη-Βελόπουλου για τον Γιάννη...

Φυσικά, υπήρχαν και οι γνωστές «μαγκιές» του πληκτρολογίου με τους G.I. Joe Ελληνάρες να διατείνονται πως θα κάνουν και θα ράνουν τον Γιάννη, θα του δείξουν αν τον πετύχουν πουθενά και ούτω καθεξής, σαν μια δυσώδη ανάσα δροσιάς πριν επιτεθούν στους Τούρκους και τους βυθίσουν (στο playstation, γιατί στην πραγματικότητα η πλειονότητα αν τρέξει 100 μέτρα θα μπει στην κατηγορία «υποκείμενα νοσήματα», μιας και θα ‘χει υποστεί καρδιακό από την υπερπροσπάθεια).

Βέβαια τα ξεσπάσματα, οι επιθέσεις, οι χυδαίες προσβολές απ’ όλους προς τον λαμπερό, δικό μας Γιάννη, γίνονται εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως.

Γιατί καλές οι εξυπνάδες, αλλά τι γίνεται αν σε πλησιάσει, ας πούμε, ο Θανάσης και σου πει σε άπταιστα ελληνικά «Έλα εδώ μωρή κότα»;