Δεν είναι αστείο, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Δεν είναι αστείο, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι…

Και δυστυχώς παίρνουν άλλους στο λαιμό τους...

Η χρήση προφυλακτικού είναι προαιρετική. Αυτό το ξέρουν όλοι. Ακόμη κι εκείνοι που για δικούς τους λόγους επιλέγουν να μην το χρησιμοποιούν στις συνευρέσεις τους. Είναι, λέει, ατομικό δικαίωμά τους. Και η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που δύο άνθρωποι συναινέσουν στο πώς θα την βρουν μεταξύ τους, σε εμάς τους υπόλοιπους δεν πέφτει και κανένας λόγος.

Εάν, όμως, λέμε εάν, οι συγκεκριμένοι αποφασίσουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους ερωτικά και να συμμετάσχουν σε κάποιο πάρτι με… πολύ κόσμο, αμέσως το θέμα σταματά να αφορά τους δυο τους αλλά γίνεται πιο… ομαδικό. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η ομάδα, το σύνολο, δηλαδή είναι εκείνο που θέτει τους κανόνες συμμετοχής.

Εάν, λοιπόν, το σύνολο δεν συνερίζεται τις απόψεις ορισμένων σχετικά με τα αφροδίσια νοσήματα, την μεταδοτικότητά τους και τους τρόπους πρόληψης, έχει το δικαίωμα –χωρίς καν να μπει σε συζητήσεις- να τους αποκλείσει από τις όποιες δραστηριότητές της, θεωρώντας ότι η δική τους στάση και κοσμοθεωρία είναι δεδομένο ότι θα την βλάψει.

Εγκαταλείποντας, τώρα, τον κόσμο των ομαδικών συνευρέσεων, που αφορά μια συγκεκριμένη και μάλλον μικρή μερίδα της κοινωνίας, ας επιχειρήσουμε μια αναγωγή στην πραγματικότητα του κορωνοϊού που αφορά τον καθένα μας. Που μας αφορά όλους.

Στη θέση του HIV, της ηπατίτιδας και λοιπών λοιμώξεων μπαίνει ο COVID 19 και αντί του προφυλακτικού μπαίνει η περίφημη μάσκα. Με την υποσημείωση ότι βέβαια στην περίπτωση του κορωνοϊού οι διαβόητοι «αρνητές» αποτελούν σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, που βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει απέναντι σε ακόμη μία (κατά τη γνώμη του) θεωρία συνωμοσίας, που εξυφαίνεται από τα μυστικά κέντρα που μάχονται για την παγκόσμια κυριαρχία, τον έλεγχο της ανθρώπινης συνείδησης με τελικό στόχο, βέβαια, την υποδούλωση του είδους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικοί τους σκοποί.

Το ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη μέσω «θεσμών» που υπάρχουν δεκαετίες ή και αιώνες (βλέπε τραπεζικό σύστημα) δέσμιοι των οποίων μέσω των νόμων που ψηφίζονται και πάντα ευνοούν τους ισχυρούς, μοιάζει αδιάφορο για τους… επαγγελματίες παντογνώστες, οι οποίοι φυσικά γνωρίζουν τα πάντα για τα αντίστοιχα σχέδια μέσω των ομαδικών εμβολιασμών των παιδιών και ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά τα συννεφάκια που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ενορχηστρωμένη απόπειρα ψεκασμού των μαζών…

Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να έχουν δίκιο… Ίσως να είναι οι μοναδικοί που κατέχουν την αλήθεια, σε πείσμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιστημόνων, των επιδημιολόγων, των λοιμωξιολόγων οι οποίοι κατά την άποψή τους έχουν μπει στο κόλπο και κάνουν πλάτες στην εξουσία. Πάντως, εδώ που τα λέμε, το μόνο που ζητούν οι ειδικοί είναι ένα απλό πράγμα. Την χρήση της μάσκας. Στην ίδια λογική με εκείνη του προφυλακτικού.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Εδώ ακριβώς είναι που οι κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο τον εαυτό της υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη ή διαλλακτική απέναντι στα καπρίτσια του καθενός και να αφήσει τις προσωπικές απόψεις του να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και κατά συνέπεια την υγεία του κάθε ένα από εκείνους που έχουν αποφασίσει να συνταχθούν με την κυρίαρχη (και επιστημονική) θέση περί των κινδύνων που εγκυμονεί η μη χρήση της μάσκας.

Σε αντίθεση με τις θεωρίες για τους ψεκασμούς ή εκείνη της επίπεδης γης, για παράδειγμα, ανάλογη στάση σε θέματα υγείας (όπως αντίστοιχα το κίνημα των αντιεμβολιαστών) έχει συνέπειες που αφορούν τους πάντες. Και αρκεί ένας «χαλασμένος» κρίκος για να σπάσει αυτή η αλυσίδα της προστασίας που μας περιβάλλει ή τουλάχιστον δίνει την αίσθηση της όσο το δυνατόν ελαχιστοποίησης ενός παγκόσμιου κινδύνου.

Και ένα ερώτημα που γεννάται εύλογα είναι αν ο ασυνείδητος που αρνείται να φορέσει μάσκα γιατί…έτσι του γουστάρει, μπορεί να αντιμετωπίζεται ως απλός παραβάτης και να τη βγάζει καθαρή με ένα πρόστιμο 150 ευρώ. Μοιάζει ακραίο, αλλά σκεφτείτε λίγο το παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ασυμπτωματικός φορέας και μπαίνει σε ένα γηροκομείο χωρίς μάσκα.

Οι συνέπειες της πράξης του πιστεύετε ότι θα είναι μικρότερες σε σχέση με έναν παρανοϊκό που θα έμπαινε στο γηροκομείο και θα πυροβολούσε αδιακρίτως; Και οι δυο σκοτώνουν με διαφορετικό τρόπο, απλώς ο πρώτος με 150 ευρώ θα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος και ωραίος για να αποκαλύψει τη συνωμοσία με το τσιπάκι που κρύβεται στη μάσκα η οποία ελέγχει το μυαλό μας…

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων είχε ήδη προβλεφθεί εδώ και μήνες από τους επιστήμονες, οι οποίοι μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους φθινοπωρινούς μήνες. Το μόνο πράγμα αυτή τη δεδομένη στιγμή που μπορεί να μας σώσει από ένα νέο γενικευμένο lock down είναι αυτό το πραγματάκι με το οποίο καλούμαστε για μερικές ώρες να καλύψουμε το στόμα μας.

Ας το βουλώσουμε, λοιπόν, επιτέλους. Έτσι κι αλλιώς, για τα σημαντικά, για εκείνα για τα οποία θα έπρεπε να παίρνουμε θέση και να φωνάζουμε, οι περισσότεροι εξ ημών συνηθίζουμε να το κρατάμε κλειστό…