Πίσω από κλειστές πόρτες: Γιατί ο Ερντογάν προκαλεί θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει τώρα στην Τουρκία…

Η τούρκικη κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Αμντουραμάν Ντεμίρ, γιατρός έκτακτων περιστατικών στην Σανλιούρφα. Ενγκίν Ουνάλντι, οικογενειακός ιατρός στη Σινώπη. Αχμέντ Αϊντίν Σενέρ, γενικός χειρουργός στο Αγρί. Ρεφίκ Καϊλάν, καθηγητής στη Σεβάστεια. Τουργκούτ Ερκουτλού, ειδικός εσωτερικών ασθενειών στη Μαγνησία.

Αυτά είναι τα ονόματα των πέντε γιατρών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Τουρκία μόλις την περασμένη εβδομάδα. Μόλις. Διότι από την αρχή της πανδημίας στη γειτονική χώρα, έχουν πεθάνει συνολικά 32 γιατροί και 66 εργαζόμενοι στην υγεία. Μέσα σε έξι μήνες όλα αυτά.

Μπορεί να έχει περάσει στα ψιλά αυτό που συμβαίνει στη Τουρκία αλλά δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους: οι άνθρωποι της υγείας, εκείνοι που έχουν πέσει με τα μούτρα στη διαχείριση της πανδημίας φλερτάρουν κάθε μέρα με το θάνατο. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης, καθηγητής Σινάν Αντιγιαμάν μίλησε για την κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και τα λόγια του σόκαραν.

«Χάσαμε πέντε γιατρούς, 10 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας σε μια εβδομάδα. Μαζί με τον φίλο μας που έχασε τη ζωή του χθες, 32 γιατροί και 66 εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα», ήταν τα λόγια του βάζοντας στη λίστα και έναν οδηγό ασθενοφόρου, που πέθανε στις 27 Αυγούστου.

Για να προσθέσει αναφορικά με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος δεν έχει αναφερθεί στη συγκεκριμένη κατάσταση παρά μόνο μια φορά τον περασμένο Απρίλιο (!): «Ο Υπουργός Υγείας έκανε την πρώτη και τελευταία δήλωση σχετικά με τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας τον Απρίλιο. Δεν έχει προβεί σε δήλωση για τέσσερις μήνες. Οι περιπτώσεις αυξάνονται ταχέως, με την αύξηση των περιπτώσεων, αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος μόλυνσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας».

Ο Αντιγιαμάν μάλιστα πρόσθεσε πως τα νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται κάθε μέρα από την κυβέρνηση είναι ψεύτικα και στόχο έχουν να σχετικοποιήσουν την κατάσταση και να πείσουν τον κόσμο πως οι ρυθμοί ζωής πρέπει να συνεχιστούν κανονικά.

«Οι αριθμοί που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας κάθε μέρα δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Ο υπουργός λέει ότι υπάρχουν 1.400 ασθενείς καθημερινά. Μόνο ο μέσος όρος της Άγκυρας και της Σμύρνης φτάνει τα 1.400. Όταν προσθέτουμε άλλες επαρχίες, καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πολύ υψηλότερος από αυτό που αναφέρεται», τονίζει ο Αντιγιαμάν.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει τώρα στην Τουρκία…

Η πρόθεση της τούρκικης κυβέρνησης να κάνει πως δεν βλέπει τον κορωνοϊό και γενικότερα, την έξαρση της πανδημίας στη χώρα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μόνο στις πρόσφατες προσευχές που έγιναν στη φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία κατά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα άγγιξαν τα 3.000, ενώ δεν ήταν λίγοι οι ειδικοί που τόνισαν πως τα ποσοστά της Κωνσταντινούπολης θα εκτοξευτούν εξαιτίας αυτής της φιέστας.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Twitter με το hashtag “πεθαίνουμε” (#ölüyoruz) με τον Σουλτάνο να σφυρίζει αδιάφορα και να αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητά του η εθνικιστική εσωτερική συσπείρωση που θα τον ισχυροποιήσει ακόμα παραπάνω στο ανώτερο αξίωμα της χώρας.

Στην Τουρκία απλά γίνεται απροκάλυπτα πράξη κάτι που για πολλούς είναι υπερβολή: η εξουσία δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές, νοιάζεται μόνο για το πως θα παραμείνει εξουσία.