Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα: Η εξέλιξη στην εμφάνιση των Τσιόδρα και Χαρδαλιά (Pic)
Βρείτε μας στο

Ας προσπαθήσουμε έστω για 1 λεπτό να μπούμε στα παπούτσια των λοιμωξιολόγων. Έχουν να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση που η ανθρωπότητα ζει μια φορά στα 100 χρόνια.

Έχουν στη φαρέτρα τους περιορισμένα όπλα καθώς είναι κοινό μυστικό ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας των πιο αξιόπιστων στην Ευρώπη.

Και αυτό γιατί ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους τα Μέσα που έχουν στη διάθεσή τους είναι περιορισμένα. Πέρασαν τόσες κυβερνήσεις από αυτόν τον τόπο σπαταλήθηκαν αμύθητα ποσά στην Υγεία κι όμως έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και της πανδημίας για να αρχίσει μια οργανωμένη προσπάθεια αύξησης του αριθμού των ΜΕΘ.

Όλα αυτά είναι γνωστά και κατανοητά. Κάθε μη ψεκασμένος, νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται το φορτίο που έχουν να σηκώσουν στους ώμους τους οι λοιμωξιολόγοι και εκτιμούν την έως τώρα προσφορά τους. Όμως υπάρχουν και πράγματα τα οποία δυσκολευόμαστε πραγματικά να κατανοήσουμε.

Η πορεία της πανδημίας καθημερινά δείχνει αν όχι ότι ξεφεύγει, τουλάχιστον ότι δεν αναχαιτίζεται κι εμείς κουβεντιάζουμε τρεις μήνες τώρα για το αυτονόητο. Για ένα μέτρο που θα μπορούσε αν εφαρμοζόταν εγκαίρως να έφερνε αποτελέσματα χωρίς να χρειάζονταν τα τοπικά lockdowns και οι υπόλοιποι περιορισμοί.

Ο λόγος ασφαλώς για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ΠΑΝΤΟΥ. Και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από κάθε έκρηξη των κρουσμάτων είναι το πρώτο πράγμα που ακούγεται και γράφεται: «Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται να γίνει η χρήση της μάσκας υποχρεωτική παντού». Ναι, αλλά παιδιά 3 μήνες το σκεφτόμαστε και στο μεταξύ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 400 τη μέρα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου οι ψεκασμένοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για να κάψουν μάσκες και να χορέψουν τον χορό της φωτιάς με αλαλαγμούς γύρω απ’ τα αποκαϊδια, υπάρχει ο φόβος των αντιδράσεων. Και;

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Αν οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση επειδή σκέφτονται ότι οι αντιδράσεις της συγκεκριμένης μερίδας θα είναι ακραίες, τότε ας το κάνει η κυβέρνηση.

Μιλάμε για ένα μέτρο που θα μπορούσε να σώσει δουλειές και ζωές αν εφαρμοζόταν όταν έπρεπε. Κάθε λογικός πολίτης το αντιλαμβάνεται και δεν περιμένει την κυβέρνηση να το ζητήσει. Το κάνει ήδη μόνος του.

Επειδή όμως δυστυχώς περιτριγυριζόμαστε κι από ψεκασμένους και παρτάκηδες που δεν νοιάζονται για τον διπλανό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν πνεύμα κάτω από τις αναρτήσεις για τον θάνατο ηλικιωμένων από covid («έφυγαν στο άνθος της ηλικίας τους χαχαχαχαχχα») ας γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Κι όποιος συνεχίζει να αρνείται να τη φοράει ή ανήκει στους ανεύθυνους πονηρίδηδες που τη βάζουν στο πηγούνι ή μόνο στο στόμα αφήνοντας τη μύτη έξω για ντεκόρ, με ένα προστιματάκι 500 ευρώ θα ξεχάσει την μαγκιά του στο πιτς φυτίλι. Οι υπόλοιποι μέχρι να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση απλώς θα αναλογιζόμαστε τι αμαρτίες πληρώνουμε και ζούμε ανάμεσά τους…