Κύριε Τσιόδρα μήπως ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το αστείο με τα πλοία εν μέσω κορωνοϊού;

Ήρθε στην (τηλεοπτική, και όχι μόνο) ζωή μας εντελώς ξαφνικά: η έκρηξη της πανδημίας, που δυστυχώς «άνθισε» στη χώρα μας πάρα πολύ γρήγορα, τον έφερε στο προσκήνιο, κάνοντας την λέξη «λοιμωξιολόγος» παγκοίνως γνωστή.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανέλαβε στο δύσκολο έργο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών, εμφανιζόμενος την περίοδο της «σκληρής» καραντίνας στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά και αναφέροντας τις νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του Covid-19.

Ο καθηγητής ξεχώρισε για τη μειλιχιότητά του, την ηρεμία που «απέρρεε» από κάθε του κουβέντα, το ανθρώπινο πρόσωπο που παρουσίαζε. Κάπως έτσι, έγινε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε όλη την Ελλάδα, με τα ποσοστά αποδοχής του να θυμίζουν… δικτατορία.

Ωστόσο, με το πέρασμα των μηνών, ο κ. Τσιόδρας αποσύρθηκε σιγά-σιγά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις φήμες για (μερική) ρήξη με τους κυβερνώντες να γίνονται ολοένα και εντονότερες.

Πλέον ο καθηγητής εμφανίζεται σε έκτακτες περιπτώσεις. Κάτι τέτοιο συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης (30/9), όταν και πήγε σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ανίχνευση 32 κρουσμάτων.

Εκεί ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εξαιρετικά εκνευρισμένος, τονίζοντας πως «Η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ σοβαρή», ενώ μιλώντας για την Θεσσαλονίκη είπε πως «Πήρε το μάθημά της και τα πάει καλά». 

Συμπλήρωσε, δε, πως η Αθήνα φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει με τον ιό στην πόλη, παρά το γεγονός πως εδώ και πολύ καιρό αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα με υψηλότατα (πάνω από 200) κρούσματα καθημερινά.

Όπως και να ‘χει, η εικόνα ενός εκνευρισμένου καθηγητή ξενίζει μεν, καταδεικνύει το πόσο οριακά είναι τα πράγματα δε.

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο με τις δηλώσεις του: