Το πρώτο πολύ μεγάλο λάθος του Μητσοτάκη...
Βρείτε μας στο

Τείνει να γίνει (κακόγουστο) αστείο- κι αυτό το «τείνει» είναι μόνο για ανθρώπους που έχουν υπομονή που κάνουν τον Ιώβ να μοιάζει με ανυπόμονο: τα θέμα με τις μάσκες των μαθητών που θα δίνονταν δωρεάν στα παιδιά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς δοκιμάζει τις αντοχές των πάντων, μια και η λέξη «φιάσκο» ίσως και να είναι ανεπαρκής για να περιγράψει το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτό που προκάλεσε άσχημη εντύπωση μετά τη διανομή της πρώτης παρτίδας ήταν το γεγονός πως υπήρξε «εμφύλιος», τρόπον τινά, εντός των κόλπων της Νέας Δημοκρατίας, με τον έναν να κατηγορεί τον άλλον για την… γκάφα και ουδείς ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να βγει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ και να σταματήσει δια παντός το πινγκ πονγκ ευθυνών από τη μία πλευρά στην άλλη και το αντίστροφο.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα.

Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια», ήταν τα λόγια του, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα ανεχτεί ανάλογες συμπεριφορές στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο διόρθωσε μια «ανορθογραφία» που διήρκεσε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, δίνοντας τον τόνο της κυβέρνησης από τούδε και στο εξής.

 

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας