Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα: Η εξέλιξη στην εμφάνιση των Τσιόδρα και Χαρδαλιά (Pic)
Βρείτε μας στο

Δεν βγάζει νόημα. Απ’ όπου και να το «πιάσει» κανείς, είναι απλά κάτι που… δεν βγάζει νόημα- ιδίως από την στιγμή που εδώ και 1.5 περίπου μήνα ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πάρει την ανιούσα, το ίδιο και αυτός των διασωληνωμένων, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζει και εκείνος των συνανθρώπων μας που δεν τα κατάφεραν και έχασαν την ζωή τους.

Εξηγούμαστε: σήμερα Παρασκευή (2/10) καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα συνολικά στη χώρα (νέο αρνητικό ρεκόρ), με τα 207 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Παρά το γεγονός πως η πρωτεύουσα βρίσκεται υπό καθεστώς έντονης επιδημιολογικής επιτήρησης και υπάρχει μια δέσμη μέτρων έως και τις 4 Οκτωβρίου (η οποία είναι αδύνατο να μην πάρει «παράταση», δεδομένων των συνθηκών), ο αριθμός των κρουσμάτων δεν πέφτει με τίποτα. Το αντίθετο: ανεβαίνει συνεχώς.

Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός είχε πει πως «Το εμβόλιο της Ελλάδος μέχρι να βγει το εμβόλιο είναι η μάσκα», όμως τελείως παραδόξως στην Αττική- το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα, δηλαδή- η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους παραμένει προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Την ίδια στιγμή που, για παράδειγμα, στην Κρήτη και την Χαλκιδική (δυο περιοχές που το καλοκαίρι αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα) αν βγει κανείς έξω χωρίς να τη φορά «τρώει» πρόστιμο, παρά το γεγονός πως τόσο η μία όσο και η άλλη έχουν «καθαρίσει», σε μεγάλο βαθμό, από τον κορωνοϊό ή, εν πάση περιπτώσει, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Αττική.

Η Ελλάδα αρνείται να χρησιμοποιήσει το δικό της εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Στην περίπτωση της Αθήνας το μόνο που συμβαίνει είναι να το διαβάζουμε σε όλα τα ρεπορτάζ ως σκέψη. Κάθε φορά που τα κρούσματα ανεβαίνουν το πρώτο πράγμα που διαβάζουμε στα Μέσα είναι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την πρόταση των ειδικών για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Δυο μήνες τώρα το κουβεντιάζουμε, το διαβάζουμε, όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου μέτρου που μπορεί να αποτρέψει ένα δεύτερο lockdown και όμως δεν το βλέπουμε να γίνεται πράξη. Και εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ουδείς μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στον κόσμο τον λόγο για τον οποίο δεν αποφασίζεται ένα μέτρο το οποίο κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Φοβούνται οι άνθρωποι της κυβέρνησης ενδεχόμενες αντιδράσεις από ψεκασμένους και μη; Θεωρούν ότι δεν θα αποδώσει γιατί οι μισοί δεν θα φορούν σωστά τη μάσκα και οι άλλοι μισοί θα τη φορούν στο…πηγούνι; Σεβαστά όλα αυτά, αλλά ας βγει κάποιος να μας τα εξηγήσει επίσημα. Γιατί καλό το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, αλλά υπάρχουν και οι κρατικές ανορθογραφίες που βγάζουν μάτι.

Κι επειδή γιατροί δεν είμαστε, αλλά με το φτωχό μας το μυαλό κάνουμε 2-3 λογικές σκέψεις, ας μας εξηγήσει κάποιος ειδικός με επιχειρήματα γιατί πετάξαμε 2 μήνες τώρα ένα μέτρο που σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι το πιο εύκολο. Θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον…