O Τραμπ κατέρριψε το… παγκόσμιο ρεκόρ νοσηλείας με κορωνοϊό
Βρείτε μας στο

Τρεις ημέρες. Τόσο κράτησε η παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, καθώς φαίνεται ότι παρά τα 74 χρόνια του και τα αρκετά περιττά κιλά, κατέρριψε το… παγκόσμιο ρεκόρ νοσηλείας ύστερα από μόλυνση με covid-19.

Ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου είπε ότι «ο Πρόεδρος δεν έχει ξεμπερδέψει με τον κίνδυνο», ενώ όπως ανακοινώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς, θα συνεχίσει να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή. Όπως είναι αυτονόητο, η απορία πολλών Αμερικανών χρηστών στα social media είναι αν πρόκειται για… αληθινή μόλυνση με covid-19 ή για ένα (κακοστημένο) σόου, που αποσκοπεί στην αύξηση δημοτικότητας του πλανητάρχη ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Όπερ μεθερμηνευόμενον ότι ο πρόεδρος είναι τόσο ισχυρή κράση που έριξε νοκ-άουτ το φονικό ιό μέσα σε 72 ώρες (και άρα αξίζει να… κυβερνήσει για άλλη μία θητεία). Άλλωστε η ηλικία του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν (77), είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σε βαθμό που έχει ζητηθεί από τον αντίπαλό του να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων, ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο της διανοητικής ευελιξίας του.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο, ο «die-hard» Τραμπ έστειλε μέσω Twitter και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, έμπλεο σωφροσύνης. Κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται τον κορωνοϊό, προανήγγειλε ότι σύντομα το εμβόλιο θα είναι έτοιμο και τόνισε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες – μολονότι (δήθεν) ασθενής με τη νόσο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 215.000 Αμερικανούς – αισθάνθηκε καλύτερα απ’ ότι προ 20ετιας!

«Έχουμε τα καλύτερα φάρμακα. Όλα έχουν εξελιχθεί πρόσφατα. Δεν ένιωθα τόσο καλά, αλλά τις τελευταίες δυο ημέρες ένιωσα καλύτερα απ’ ότι πριν από 20 χρόνια. Μην τον αφήνετε να καταβάλει τις ζωές σας. Έπρεπε σαν ηγέτης να βγω μπροστά και ας ήξερα ότι υπάρχει κίνδυνος. Οποιοσδήποτε ηγέτης δεν θα έκανε ότι έκανα. Τώρα είμαι καλύτερα. Βγείτε έξω. Προσέξτε. Το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Ευχαριστώ πολύ».

Ακολούθησε εύλογα η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν, που επέκρινε τον Τραμπ για εγκληματική ανευθυνότητα. «Είδα το tweet που έκανε. Είπε “μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας”. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», δήλωσε από τη Φλόριντα, όπου περιοδεύει, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου