Κούραση ή ανευθυνότητα; Εκτινάχθηκε το ποσοστό παραβάσεων για covid-19 στην αγορά
Βρείτε μας στο

Μπορεί τα καθημερινά κρούσματα covid-19 στη χώρα να είναι πολύ περισσότερα από την προ lock down εποχή, ωστόσο τα ατομικά μέτρα προστασίας φαίνεται ότι ακολουθούν αντιστρόφως ανάλογη τροχιά.

Το βράδυ της Δευτέρας ήταν μία ακόμα ημέρα που στις πλατείες της Αττικής παρατηρήθηκε συνωστισμός και παράλληλα έλαμψε διά της απουσίας της η μάσκα. Ούτε η εμφάνιση περιπολικών στάθηκε ικανή να μετριάσει το φαινόμενο.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όμως της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας είναι αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην αγορά. Ενώ από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε σχέση με τους ελέγχους ήταν μόλις 3% (14.013 παραβάσεις σε περίπου 378.330 ελέγχους), κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας το ποσοστό έχει εκτιναχθεί στο 22,5% (54 παραβάσεις σε περισσότερους από 240 ελέγχους)!

Σύμφωνα με επιτελείς του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και με την… κοινή λογική, αυτό συμβαίνει λόγω της κόπωσης που έχει επιφέρει η πολύμηνη επιβολή μέτρων.

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να συμβεί για να αντιστραφεί η ροή των πραγμάτων. Και αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο για την κυβέρνηση.