Συναγερμός στην ΕΛ.Α.Σ: Χιλιάδες κόσμου αναμένονται το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εφετείο
Βρείτε μας στο

Η 7η Οκτωβρίου είναι η μέρα που περιμένουν καιρό τώρα όσοι αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες, καθώς θα κριθεί από το Δικαστήριο η τύχη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Στις 11 το πρωί η Έδρα του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση για τρεις διαφορετικές υποθέσεις: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση μελών του ΠΑΜΕ, ενώ θα αποφανθεί και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για την αναστολή ή όχι εκτέλεσης των ποινών που (θα) επιβληθούν.

Εδώ και μέρες οι προσκλήσεις από πλήθος οργανώσεων, φορέων, συλλογικοτήτων, αλλά και κομμάτων για συγκεντρώσεις την ώρα που θα παίζεται η τελευταία πράξη της δίκης, δίνουν και παίρνουν. Τα «ραντεβού» κάνουν λόγο για προσυγκεντρώσεις νωρίς το πρωί της Τετάρτης κυρίως έξω από το Εφετείο και στον σταθμό ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων και για κλιμάκωση τους από τις 11 το πρωί και μετά που ξεκινά η δίκη.

Ο επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την κατάρτιση των τελικών σχεδιασμών των μέτρων ασφαλείας, καθώς – παρά την επιδημία – αναμένουν λαοθάλασσα έξω από το εφετείο. Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν περίπου 1.500 αστυνομικοί, με δυνατότητα αυξομείωσης των δυνάμεων ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν.

Υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την αποφυγή τυχόν συνάντησης των αντιπάλων πλευρών με τοποθέτηση ισχυρών δυνάμεων σε πιθανή σημεία «τομής», ενώ συμμετέχουσα θα είναι και η Ασφάλεια, για έγκαιρη συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση τυχόν ύποπτων κινήσεων και έγκαιρη ανάληψη δράσης. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων θα καταλήγουν διαρκώς εικόνες από ελικόπτερο και drone της ΕΛ.ΑΣ., ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει σαφής εικόνα για την αριθμητική δύναμη των διαδηλωτών και την κίνηση τους.