Ο Μητσοτάκης «άδειασε» στο ΝΑΤΟ την Τουρκία για τους S-400
Βρείτε μας στο

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιλογών της Τουρκίας ενάντια στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόκτηση των S-400, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο, ο πρωθυπουργός «κάρφωσε» την Τουρκία για την επιλογή της να προμηθευτεί εξοπλισμό από τη Ρωσία, στέλνοντας και ένα μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή τη (μη) αγορά των S-400.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη γειτονική χώρα ότι ασκεί παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο κατά της Ελλάδας και τόνισε ότι «είναι στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης».

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ από την πλευρά του, χαρακτήρισε πολύτιμο σύμμαχο την Ελλάδα και προέβη σε μια επιδοκιμασία για… κλάματα, ευχαριστώντας την για τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ της. «Είναι μια πολύτιμη και αφοσιωμένη σύμμαχος που συμβάλλει σε αποστολές του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο», είπε χαρακτηριστικά.