Και οι τιμές των σπιτιών το… χαβά τους
Βρείτε μας στο

Τι και αν η πανδημία έχει πλήξει βαρύτατα την οικονομία, δοκιμάζοντας τις αντοχές των πολιτών; Οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνεχίζουν απτόητοι, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις αγγελίες που δημοσιεύουν, να ανεβάζουν τις τιμές τόσο για πωλήσεις όσο και για ενοικιάσεις κατοικιών.

Στην περίπτωση των ενοικιάσεων η μέση αύξηση τον τελευταίο χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,1% με μέση τιμή στα 7,43 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με βάση τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2020 έναντι του 2019. Στις πωλήσεις κατοικιών το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης διαμορφώνεται στο +3,1%, με μία μέση τιμή στα 1.546 ευρώ ανά τ.μ..

Όπως αναφέρει το Protothema.gr, τα στοιχεία προκύπτουν από τον δείκτη του www.spitogatos.gr, ο οποίος αποτυπώνει την χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων, με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών από την πολύ γνωστή ιστοσελίδα δημοσίευσης αγγελιών ανά την Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη αύξηση για τα σπίτια προς πώληση στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε στην Καρδίτσα με +19,7%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στην Ευρυτανία με -12,7%.

Στην Αθήνα, η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται στα δυτικά προάστια, με ένα +7,3%, ενώ ακολουθούν τα προάστια του Πειραιά με 6,5%.

Σε πανελλήνιο επίπεδο, την Καρδίτσα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, όπου οι τιμές των κατοικιών προς πώληση σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 13%.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;