Οι γιατροί κι οι νοσοκόμες-οι είναι και θα είναι οι ήρωες στον αγώνα κατά του κορονοϊού
Βρείτε μας στο

Τα νέα στο μέτωπο της πανδημίας στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά: για ακόμα μία ημέρα τα κρούσματα κυμάνθηκαν πάνω από τα 400, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται επίσης.

Η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και τα μέτρα (απ’ ό,τι φαίνεται) να μην αποδίδουν στο βαθμό που θα θέλαμε όλοι μας, όμως δεν είναι όλα… μαύρα.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Alpha, υπάρχει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία Astrazeneca για την παραλαβή 3,5 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας έως και το τέλος του 2020!

Αυτό καταδεικνύει, αν μη τι άλλο, πως παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες για το εμβόλιο πέφτουν με το σταγονόμετρο, λογικά προχωράει κανονικά και ίσως και πριν καν έρθει το 2021 να έχουμε την πολυπόθητη «απάντηση» στην πανδημία που μαστίζει σύσσωμο τον πλανήτη.

Φυσικά, όπως αναμένεται να συμβεί παγκοσμίως, πρώτα θα εμβολιαστούν γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικοί (απολύτως λογικό, μιας και απειλείται σφόδρα το σύστημα υγείας μας), εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες (τα άτομα των οποίων κινδυνεύουν περισσότερο) και στο τέλος θα μπει το ηλικιακό κριτήριο.

Το εμβόλιο, θυμίζουμε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο στάδιο- τη δοκιμή σε πλατιά μάζα ανθρώπων, δηλαδή, προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του- και μετά θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

Μακάρι…

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική