Το δικαστήριο αποφάσισε: Κανένα ελαφρυντικό στους «σκληρούς» Χρυσαυγίτες
Βρείτε μας στο

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στα επτά μέλη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάλογη τύχη είχαν και οι περισσότεροι βουλευτές του μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή, αλλά και ο φυσικός δολοφόνος του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς όπως και όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και σε στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν μόνο σε όσους είχαν περιφερειακό ρόλο ή ελάχιστη συμμετοχή στις ενέργειες και εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Πλέον απομένει η διαδικασία της επιβολής των ποινών, η οποία πάντως αναμένεται να είναι χρονοβόρα και σύμφωνα με τους νομικούς θα χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι την ώρα που θα μάθουμε για πόσα χρόνια θα μπουν τελικά στην φυλακή οι Χρυσαυγίτες, με την κοινή γνώμη ωστόσο να έχει μείνει «παγωμένη» από τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, ενώ υπάρχει και το απευκταίο σενάριο αυτές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.