Δίκη Χρυσής Αυγής: Το τελευταίο νομικό τρικ του Γιάννη Λαγού για να βάλει εμπόδια στο δικαστήριο
Βρείτε μας στο

Κάθε νομικό «τερτίπι» είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Λαγός προκειμένου να επιβραδύνει το… μοιραίο, δηλαδή την ανακοίνωση της ποινής που ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες ομοϊδεάτες του-μέλη της Χρυσής Αυγής θα εκτίσουν στην φυλακή.

Ο εκ των ηγετικών στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου (πλην της εισαγγελέως…), ελάχιστη ώρα μετά την γνωστοποίηση ότι στον νυν ευρωβουλευτή αλλά και σε άλλους που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό.

Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά σηματοδοτεί την καταδίκη τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή που προβλέπει ο νόμος, γεγονός που δεν δέχθηκε καθόλου ευχάριστα ο Γιάννης Λαγός.

Έτσι κατέθεσε δια του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, την αίτηση εξαίρεσης της παρούσας σύνθεσης του δικαστηρίου, βάζοντας έτσι εμπόδια στην ομαλή συνέχιση της διαδικασίας. Εφόσον η έδρα δεν απορρίψει το αίτημα, οφείλει να αλλάξει σύνθεση και να κρίνει εκ νέου την αίτησή του.