4 φαγητά delivery που όντως θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν με εντολή Χαρδαλιά
Βρείτε μας στο

Τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα αντέχουμε.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη δεύτερη καραντίνα θα την υποστούμε κι αυτή.

Εκεί όμως που πραγματικά πήγε να δοκιμαστεί το εθνικό μας φρόνημα ήταν ο φόβος πώς θα παυθεί το delivery.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές τρόμου που μεσολάβησαν μέχρι να διευκρινίσει η κυβέρνηση πώς θα συνεχιστεί και μετά τις 20:30 η διανομή κατ’ οίκον (που θα ‘λεγε κι ο Μπαμπινιώτης).

Αν έπρεπε ωστόσο ντε και καλά ν’ απαγορευτεί (και) η διανομή φαγητού, για κάποια εξ αυτών που έχουν «εισβάλλει» στις παραγγελίες μας τα τελευταία χρόνια δεν θα ήταν απαραιτήτως κακή εξέλιξη.

Για περιπτώσεις, ας πούμε, όπως οι εξής:

Σούσι

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Σαν ν’ ακούς ήδη τις φωνές των οπαδών του στ’ αυτιά σου: «Τι λες ρε άσχετε/μυρωδιά/βλάχο, που δεν θα παραγγέλνουμε σούσι»; Είναι γνωστό εξάλλου ότι σ’ αυτή τη χώρα με σούσι μεγαλώσαμε. Όσο και να σκούζουν όμως οι όψιμα φανατικοί φίλοι του, το σούσι δεν κολλάει με το ντελίβερι. Η εναλλακτικότητα και η «δηθενίλα» που αναμφίβολα κουβαλάει δεν «δένει» με το περιβάλλον του σπιτιού. Πάει περισσότερο με γκλαμουράτο μαγαζί, κυριλέ έξοδο και απόπειρα να «ψαρώσεις» (κυριολεκτικά) δυσκολοκατάβλητο γκομενάκι.

4 φαγητά delivery που όντως θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν με εντολή Χαρδαλιά

Σαλάτα

Εντάξει, δεν θες να φας πολύ. Ας δεχθούμε ότι θες να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου ή ότι έχεις τύψεις επειδή εσχάτως έχεις ξεκληρίσει κάποια κοπάδια. Όταν θα μπεις όμως στη διαδικασία να παραγγείλεις, πρέπει να παραγγείλεις σωστά. Χωρίς ημίμετρα και επιλογές που (εκτός της πείνας σου) δεν πείθουν ούτε τον εαυτό σου. Και στην τελική, ρε αδερφέ, αν έχεις αποφασίσει ότι θα τη βγάλεις με σαλάτα (και δεν είναι σαν τις σκληροπυρηνικές του Ούγκο Αλμέιδα), φτιάξ’ τη στο σπίτι σου, δεν χρειάζεται να την παραγγείλεις απ’ έξω.

4 φαγητά delivery που όντως θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν με εντολή Χαρδαλιά

Σκεπαστή

Εδώ κι αν προβλέπεται «γιούχα». Εδώ κι αν ακολουθεί unpopular opinion. Ok, λοιπόν, είναι νόστιμη. Σου επιτρέπει να  τη φορτώσεις με ό,τι τραβάει η ψυχάρα σου και είναι αρκετά χορταστική για να μη χρειαστεί να ξαναπαραγγείλεις το βράδυ. Ακόμα και φανατικός… ΑΕΚτζής όμως παραδέχεται ένα μεγάλο μειονέκτημα της «σκεπαστής»: Το πνίξιμό της από πίτες παραγκωνίζει τα βασικά υλικά. Και η ψωμίλα που καταλήγει να κυριαρχεί στο στόμα και το στομάχι σου σκεπάζει όλες τις άλλες γεύσεις που (υποτίθεται ότι) ήταν οι βασικές.

4 φαγητά delivery που όντως θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν με εντολή Χαρδαλιά

Πίτσα με ανανά

Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε μέχρι σήμερα για την εξάλειψη αυτής της ντροπής. Θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχει απαγορευτεί η συγκεκριμένη ιεροσυλία. Μιας και πέφτουν όμως βροχή οι απαγορεύσεις, ευκαιρία θα ήταν ν’ απαλλαχθούμε κι απ’ αυτή τη θρασύτατη μόδα. Και εφαρμόζοντας την πρόθεση που είχε εκφράσει προ τριετίας μέχρι και ο πρόεδρος της Ισλανδίας (αλήθεια) να διαγράψουμε μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο την ανεπιθύμητη παρουσία του (συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα) φρούτου από τις ιερές μας πίτσες.

4 φαγητά delivery που όντως θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν με εντολή Χαρδαλιά