Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για τα κρούσματα απ' το εξωτερικό;
Βρείτε μας στο

Έχεις μπουχτίσει μέσα στο σπίτι.

Βλέπεις το lockdown να τεντώνει σαν λάστιχο και τη μέρα της επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς ζωή να μοιάζει μακριά ακόμα.

Μην απελπίζεσαι όμως και μην απογοητεύεσαι.

Ακόμα και μέσα στην καραντίνα δεν λείπουν οι εναλλακτικές λύσεις. Δεν λείπουν οι τρόποι να ελιχθείς.

Διότι αποδείχθηκε (πέραν του ότι όλοι είμαστε ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους) πως υπάρχουν μέρη όπου δεν ισχύον οι απαγορεύσεις λόγω πανδημίας.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Πάρνηθα

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Μετακίνηση 8: Τα 4 μέρη που δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις του lockdown γιατί εκεί δεν κολλάει

Στην εξοχή είναι γνωστό ότι εξασθενεί ο ιός. Σιγά μην τρέχει τώρα να σε ακολουθεί στα βουνά. Εξάλλου αν στείλεις μήνυμα για άθληση στο 13033, μπορείς να βγεις για ποδήλατο στην Πάρνηθα -το είπε και ο Άδωνις. Μέχρι και μότο-κρος μπορείς να κάνεις -σούζες, κωλιές και μπαντιλίκια. Ε, κι αν βρεθεί κάποιος αστυνομικός να σου πει ότι δεν τηρείς τα μέτρα, αποφεύγεις το πρόστιμο εξηγώντας του (όπως ο Πέτσας για Μητσοτάκη) ότι απλά είσαι ανθρώπινος. Τι, όχι;

Σπίτι φίλου Πολάκη

Μετακίνηση 8: Τα 4 μέρη που δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις του lockdown γιατί εκεί δεν κολλάει

Δεν έχει σημασία η κατάσταση που βρισκόταν πριν το σπίτι: Από τη στιγμή που μπαίνει σε αυτό ο πολιτικός λεβέντης, αυτομάτως μετατρέπεται σε… covid-proof. Μπορείτε να μαζευτείτε τα φιλαράκια, να φάτε σαν βόες, να πιείτε σαν νεροχύτες, να παρτάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο (και σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός). Και άμα λάχει, βγάζετε και μια φωτογραφία να τη μοστράρετε στα κορόιδα που μένουν… μαγκούφηδες στα σπίτια, πίνοντας ένα ποτηράκι στην υγειά τους.

Συγκέντρωση αστυνομικών

Μετακίνηση 8: Τα 4 μέρη που δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις του lockdown γιατί εκεί δεν κολλάει

Στις πορείες πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος μεταδοτικότητας. Ακόμα κι αν κρατιούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και οι συμμετέχοντες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, είναι «υγειονομικές βόμβες». Ενώ αν καταφέρεις να χωθείς ανάμεσα σε αστυνομικούς που κάθονται δίπλα-δίπλα και συνωστίζονται χωρίς μάσκες (όπως συνέβη στην πορεία για το Πολυτεχνείο) προστατεύεσαι από την ανοσία της αγέλης που προφανώς μόνο μεταξύ τους αναπτύσσεται.

Κινητή συναυλία Πρωτοψάλτη

Μετακίνηση 8: Τα 4 μέρη που δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις του lockdown γιατί εκεί δεν κολλάει

Τόσα χρόνια ο καημός της ήταν στα σύννεφα να ‘χε αυτή βενζινάδικο. Αφού το πήρε απόφαση όμως ότι η συγκεκριμένη επαγγελματική προοπτική ρεαλιστικά δεν είχε πιθανότητες, πήρε τους δρόμους. Και με τη στάση της φορητής συναυλίας της τον περασμένο Απρίλη έξω από το Μαξίμου, έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό ν’ αποδείξει πως (ακόμα και χωρίς μέτρα προστασίας) ο κορωνοϊός δεν θα τολμούσε ποτέ να πειράξει τέτοιες αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης.