Βρείτε μας στο

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι (και αυτά) διαφορετικά.

Η συγκυρία της πανδημίας δεν θα μας επιτρέψει να τα γιορτάσουμε όπως άλλες χρονιές.

Έτσι, έχει γίνει ήδη ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτραπούν ρεβεγιόν (τουλάχιστον με τον τρόπο που τα ξέραμε).  

Ότι θα ισχύσουν ΚΑΙ για τα οικογενειακά τραπέζια περιορισμοί.

Με αφορμή λοιπόν την απόφαση για μάξιμουμ εννέα άτομα σε κάθε σπίτι και την προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη ότι θα σφραγιστούν σπίτια, μπορεί και περιοχές, αν εντοπιστούν παραβάτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να πάρει 4 πρωτοποριακά μέτρα ώστε να εκμηδενίσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες παραβάσεων.

Τοποθέτηση μετρητή/τσιλιαδόρου

Καλή η εμπιστοσύνη στους πολίτες, αλλά έχει αποδειχθεί πως όταν το αφήνεις στην ευχέρεια του Έλληνα, θα χαλαρώσει. Με την κλασική «έλα μωρέ τώρα» προσέγγιση θα προσπεράσει την οδηγία για εννέα μάξιμουμ άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα και λόγους στρογγυλοποίησης μπορεί να επικαλεστεί για να μην την τηρήσει απόλυτα. Γι’ αυτό ειδικός παρατηρητής-τσιλιαδόρος θα τοποθετηθεί στην πυλωτή κάθε πολυκατοικίας με αποκλειστικό καθήκον τη μέτρηση και καταγραφή ατόμων ανά διαμέρισμα.

Το μεγαλύτερο «αυτογκόλ»: Η θρυλικότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης που απέρριψε ο ΑΝΤ1 λόγω σεναρίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το μεγαλύτερο «αυτογκόλ»: Η θρυλικότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης που απέρριψε ο ΑΝΤ1 λόγω σεναρίου

Δεν κινείται φύλλο: Τα 4 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα είναι πιο δραστικά από ποτέ

Ειδική γραμμή καταγγελιών από γείτονες

Ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα, πέρα από τα δικά μας, μας ενδιαφέρει και να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Και ως επίσης γνωστόν, κάθε πολυκατοικία έχει (τουλάχιστον) έναν ρουφιάνο, το λιγότερο 1-2 κυράτσες που κουτσομπολεύουν, δεδομένα κάποιον μίζερο που ψάχνεται συνεχώς να κάνει παρατήρηση. Ένας απ’ όλους αυτούς (ή και όλοι μαζί) θα μπορούν να καλούν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα θεσπιστεί ώστε να μπορούν άμεσα να «καρφώνονται» τα διαμερίσματα όπου συγκεντρώνεται μεγάλη παρέα (και δεν τους καλεί).

Δεν κινείται φύλλο: Τα 4 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα είναι πιο δραστικά από ποτέ

Κάρτα καλεσμένου

Ένα ακόμη επαναστατικό -όσο και δραστικό- μέτρο. Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί με ενέργειες-αστραπή των αρμοδίων και την κωδική ονομασία «φέτος (δεν) γιορτάζουμε μαζί», θα δηλώνεται λίστα προσκεκλημένων. Θα παρέχονται αναλυτικά τα στοιχεία της ταυτότητάς τους (μέχρι και το τι γλυκό σκοπεύουν να πάνε ως πεσκέσι). Και άμεσα θα τους αποστέλλεται η ειδική κάρτα καλεσμένου, την οποία θα χτυπάνε υποχρεωτικά κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση από κάθε σπίτι.

Δεν κινείται φύλλο: Τα 4 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα είναι πιο δραστικά από ποτέ

Υποχρεωτική συσκότιση

Παρά το ξεκαθάρισμα ότι θα συνεχίσει να υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας από μια ώρα και έπειτα, δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς ότι -ειδικά σε περίοδο εορτών- θα τηρηθεί απόλυτα στην Ελλάδα. Οπότε η στόχευση θα είναι να… σχολάσουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς τα ιδιαίτερα φετινά «ρεβεγιόν»: Με επιβολή υποχρεωτικής συσκότισης σε κάθε σπίτι μετά τις 10 το βράδυ, σιωπητηρίου αλά στρατό και μόνη δυνατότητα εξαίρεσης συντονισμένα παλαμάκια σε μπαλκόνια για τους χειρισμούς της υπέροχης κυβέρνησης.

Δεν κινείται φύλλο: Τα 4 νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα είναι πιο δραστικά από ποτέ