Επιτέλους ο Mikeius ξεσκέπασε το παραμύθι του κορωνοϊού…
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Επιτέλους ο Mikeius ξεσκέπασε το παραμύθι του κορωνοϊού…

Όταν μιλάει η επιστήμη σωπαίνουν όλοι οι άλλοι…

Πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν δυο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που θεωρούσαν τον Mikeius έναν υπερταλαντούχο youtuber και μπορούσαν να τον παρακαλουθούν για ώρες και εκείνοι που δεν άντεχαν να τον δουν ούτε δευτερόλεπτο. Και οι δύο πάντως συμφωνούσαν ότι ο Μιχάλης ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που σίγουρα δεν ανήκε στη συμπαθή τάξη των ψεκασμένων.

Τον τελευταίο χρόνο βέβαια η αλήθεια είναι ότι αυτή η τελευταία παραδοχή έχει αρχίσει να κλονίζεται τα μάλα. Ειδικά μετά το τελευταίο βίντεο του όπου σε στιλ χιουμορίστα Πετράκου αποδομεί το παραμύθι του κορωνοϊού, ακόμα και οι φανατικοί οπαδοί του άρχισαν να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Αν άκουγες το βίντεο για τον covid, τα μέτρα, τα στατιστικά και τα συμπεράσματα του καλλιτέχνη, χωρίς να βλέπεις ποιος είναι, σίγουρα θα υπέθετες ότι πρόκειται για κάποιον θαμώνα του ανοιχτού πανεπιστημίου των ταξί.

Με επιχειρήματα που δεν ακούς ούτε από καφενόβιους την ώρα που παίζουν μπαρμπούτι ο διακεκριμένος επιστήμονας Mikeius μας πληροφόρησε ότι:

«Εκεί που οι πιθανότητες επιβίωσης αν μολυνθούμε με κορωνοϊό ήταν 99,5%, τώρα με το εμβόλιο θα ανέβουν στο 99,51%».

«Κάτι μου λέει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων τροχαίων, που παρόλα αυτά συνεχίζουμε να οδηγάμε και των αεροπορικών που παρόλα αυτά συνεχίζουμε να πετάμε, δεν είναι τα 84 γαμ… χρόνια. Παρεμπιπτόντως αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις τόσο κόσμο να παραβιάζει τα μέτρα, ειδικά ηλικιωμένους. Και αναρωτιέσαι μα αυτή είναι η ομάδα υψηλού κινδύνου, γιατί είναι έξω; Είναι χαζοί; Όχι απλά δεν είναι κότες σαν εσένα».

«Δεν λειτουργούμε έτσι, ποτέ δεν λειτούργησε έτσι η ανθρωπότητα, είναι ηλίθιο αυτό. Δέχεσαι την απειλή προσαρμόζεις ελάχιστα την καθημερινότητα σου στα πλαίσια της νέας απειλής και κυρίως προσπαθείς να εφεύρεις έξυπνους και καινοτομικούς τρόπους να ξεφορτωθείς την απειλή. Και στο μεταξύ πεθαίνει κόσμος; Ναι, πεθαίνει κόσμος. Καλώς ήρθες στη ζωή».

«Επειδή μου έχουν έρθει πολλά μηνύματα που νομίζουν ότι είναι κάποιου είδος αντεπιχείρημα μλκ αν είναι δυνατόν που λένε: “Ωραία όλα αυτά Mikeius, αλλά ξεχνάς ένα πράγμα. Ξεχνάς τους γιατρούς και τις νοσοκόμες και το νοσηλευτικό προσωπικό που θέτεις σε κίνδυνο άμα βγεις έξω και ζήσεις τη ζωή σου κανονικά”. Και τι έγινε ρε μλκ; Και έναν ανθρακωρύχο δεν θέτεις σε κίνδυνο κάθε φορά που ανοίγεις την κουζίνα σου για να μαγειρέψεις και ανάβεις το πλυντήριο για να πλύνεις τα ρούχα σου; Ο ανθρακωρύχος ο οποίος εκείνη την ώρα έτυχε να σκάψει το κάρβουνο, το οποίο αντιστοιχεί στην κιλοβατώρα σου ρίσκαρε τη ζωή του για εσένα. Έτσι δουλεύει η οικονομία, έτσι δουλεύει η ζωή, έτσι δουλεύει η ανθρωπότητα. Δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε, για να μειώσουμε στο μισό το ρίσκο των ανθρακωρύχων να πεθάνουν σε ατύχημα όσο σκάβουν το κάρβουνο, ότι θα πρέπει να κλείνουμε το ρεύμα μας 12 ώρες την ημέρα. That’s stupid. Δεν λειτουργούμε έτσι, το λέω και το ξαναλέω».

Αυτά είναι μερικά μόνο ψήγματα επιστημονικής γνώσης και σοφίας που χάρισε στο κοινό του ο Mikeius. Το να μπεις ασφαλώς στη διαδικασία να τα αποδομήσεις είναι υπερβολικά εύκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι και απίστευτα βαρετό. Σάμπως υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να αλλάξεις γνώμη στον ίδιο ή στους υποστηρικτές των απόψεών του;

Παρόλα αυτά βρέθηκε ένας ατρόμητος νέος που αποφάσισε να το κάνει και να αποδομήσει τη ρητορική του Mikeius λέξη προς λέξη. Χαρά στο κουράγιο του και μόνο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξοδέψτε 10 λεπτά απ’ τη ζωή σας και δείτε το βίντεο του Mad Sc1ent1st για τα όσα είπε ο Mikeius. Θα βγάλετε πολύ χρήσιμα (όσο και προφανή) συμπεράσματα και για τους δυο…