Κυνική ομολογία εν μέσω χαχανητών…
Βρείτε μας στο

Αν είναι να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα μετά την ομολογία της Σοφίας Μπεκατώρου, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και κάποιος αρμόδιος φορέας με τη συμβολή της τηλεόρασης στην υποβάθμιση της γυναίκας και τα άκρως φαλλοκρατικά μηνύματα τα οποία περνούν γνωστές και μη εξαιρετέες εκπομπές που έχουμε δει κατά καιρούς να ρυπαίνουν τον τηλεοπτικό αέρα.

Και να ‘ταν όμως μόνο αυτές. Ποιος έχει ξεχάσει την – ξεκαρδιστική κατά εκείνους – οπτική με την οποία επέλεξαν να σχολιάσουν το Νοέμβρη του ’19 το περιστατικό με το φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι».

Πρόσφατα συνέβη κάτι ακόμα πιο χυδαίο στην εκπομπή StarKoukou, έστω και αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη πολλών. Δύο 23χρονοι δίδυμοι, που έγιναν γνωστοί μέσα από τη συμμετοχή τους στο Big Brother, ομολόγησαν ευθαρσώς ότι στα 17 τους συνευρέθηκαν αλλεπάλληλα με κοπέλα, παριστάνοντας ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος. Κοινώς, ο ένας από τους δύο συνευρέθηκε μαζί της χωρίς την συναίνεση της και αν αυτή η συνθήκη δεν είναι ο ορισμός του βιασμού, δεν ξέρουμε ποιον όρο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι αυτή η κυνική ομολογία αντιμετωπίστηκε από τους ίδιους ως πλάκα λες και μιλούσαν για ένα αθώο καλαμπουράκι κι όχι για τη ζωή μιας κοπέλας που ερχόταν σε επαφή με κάποιον τον οποίο μπορεί να μην γνώριζε καν, χωρίς τη συναίνεσή της.

Κι είναι βέβαιο ότι αν δεν γινόταν ο ντόρος με την υπόθεση Μπεκατώρου και αυτή η ιστορία θα πέρναγε στα ψιλά ως μια ακόμα πλάκα με την οποία κρατάγαμε την κοιλιά μας απ’ τα γέλια. Εν ολίγοις ένα περιστατικό που μπορεί να σημαδέψει τη ζωή μιας κοπέλας που ίσως μέχρι σήμερα να μην το γνώριζε καν, είναι κάτι ανάμεσα σε ανέκδοτο και μαγκιά από 2 άντρακλες.

Σε αυτό το εξαίρετο τηλεοπτικό περιβάλλον, που προσεγγίζει με αυτό τον τρόπο τη θέση της γυναίκας απέναντι στον άνδρα, μεγαλώνουν σήμερα οι έφηβοι και έφηβες. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει νομοθετικός τρόπος ώστε τέτοιου είδους περιστατικά να συνοδεύονται από εισαγγελική παρέμβαση και τύποι που διαμορφώνουν την κουλτούρα της γυναίκας – χαζογκόμενας να καταλήξουν εκεί που αξίζουν (παρέα με τα απορρίμματα δηλαδή), αλλά αν θέλουμε μια πραγματική αλλαγή στον απόηχο της αποκάλυψης της Σοφίας Μπεκατώρου, τώρα είναι η ώρα να διερευνηθούν οι ευθύνες και της τηλεόρασης.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio