Πιο αποτελεσματική και απ' τα εμβόλια: Η καινοτόμα συσκευή εισπνοής που εξουδετερώνει τον covid-19 κατά 96%
Βρείτε μας στο

Προσεγγίζουμε το διάστημα ενός χρόνου από τη στιγμή που η επιδημία κορωνοϊού στην Κίνα εξελίχθηκε σε παγκόσμια πανδημία και το τέλος της αναμέτρησης με τον ιό διαφαίνεται ότι δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί χρονικά.

Στις περισσότερες χώρες η διαδικασία εμβολιασμού προχωρά αργά και τα lockdown εξακολουθούν να δοκιμάζουν τις αντοχές των τοπικών οικονομιών, βαθαίνοντας διαρκώς την πληγή που έχει ανοίξει η νόσος σε υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μεταλλάξεων… επιτρεπόντων, τα εμβόλια θα δράσουν κάποια στιγμή και η πολυπόθητη ανοσία θα επιτευχθεί. Υπάρχει όμως τρόπος για να μπει τέλος στη δοκιμασία προτού συμβεί αυτό; Πιθανότατα ναι, αν μια απίθανη ανακάλυψη ισραηλινής «ιδιοκτησίας» είναι εφικτό να διοχετευθεί γρήγορα στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά τα αποτελέσματα δεν χωρούν παρερμηνειών. Η θεραπεία για τον κορωνοϊό που ανέπτυξε ο Ισραηλινός καθηγητής Nadir Aber του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ «Σουράσκι» υπερβαίνει σε… απλότητα κάθε φαντασία. Πρόκειται για μια συσκευή εισπνοής και για ένα φάρμακο που μέσω αυτής εισχωρεί κατ’ ευθείαν στους πνεύμονες. Το δείγμα είναι ακόμα μικρό, αλλά απόλυτα ενθαρρυντικό – σχεδόν… θαυματουργό. Η θεραπεία εφαρμόστηκε σε 30 ασθενείς με covid-19 και οι 29 εξ αυτών πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχοντας παρουσιάσει θεαματική βελτίωση στην υγεία τους, εντός τριών-τεσσάρων ημερών.

Το φάρμακο ήταν δηλαδή κατά 96% αποτελεσματικό και αυτά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα μιας έρευνας διάρκειας έξι μηνών, που απαιτήθηκε για την ανάπτυξη της θεραπείας.

Το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ «Σουράσκι» περιέγραψε το φάρμακο EXO-CD24 ως εξαιρετικά καινοτόμο, εξηγώντας ότι εισπνέεται για λίγα λεπτά καθημερινά και για διάστημα πέντε ημερών. Ο καθηγητής δήλωσε ότι αυτή η απόλυτα επαναστατική συσκευή βασίζεται σε εξωσώματα εμπλουτισμένα σε CD24 και μπορεί να εισπνευστεί και να φθάσει απευθείας στους πνεύμονες.

«Η προετοιμασία γίνεται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και δεν έχει παρενέργειες. Πρόκειται για ένα προηγμένο παρασκεύασμα, το οποίο μπορεί να παραχθεί γρήγορα και αποτελεσματικά και με πολύ χαμηλό κόστος. Μπορεί επιπλέον να παραχθεί σε οποιαδήποτε φαρμακευτική εγκατάσταση της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι μπορούν να το εφοδιαστούν για παγκόσμια κατανάλωση», πρόσθεσε ο Nadir Aber.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το ιατρικό κέντρο όπου εργάζεται συνεχάρη επίσημα τον γιατρό για τη χρήση του «πρωτοποριακού φαρμάκου», δηλώνοντας πεπεισμένο ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη που θα βοηθήσει στον ταχύτερο τερματισμό της πανδημίας σε όλο τον κόσμο.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της κλιμάκωσης των δοκιμών και της διαδικασίας έγκρισης του φαρμάκου από τις υγειονομικές αρχές του Ισραήλ. Αν επιβεβαιωθεί σε τέτοιο επίπεδο η αποτελεσματικότητα του, η ιστορία θα γράψει πιθανότατα ότι μια επαναστατική θεραπεία «νίκησε» πριν τα εμβόλια τον πιο φονικό ιό που εμφανίστηκε στην ανθρωπότητα μετά την ισπανική γρίπη της περιόδου 1918-1919.