Αυτό που είπε η Τούνη πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε πώς αντιμετωπίζουμε κοπέλες σαν κι εκείνη
Βρείτε μας στο

Αν η Ιωάννα Τούνη μας έδινε για ένα 24ωρο πρόσβαση στο προφίλ της στο Instagram, το βέβαιο είναι πως θα βλέπαμε άπειρα μηνύματα που θα τη ρωτούσαν ποια είναι η τιμή της ή θα της έστελναν φόρα παρτίδα το ανδρικό μόριο.

Υποθέτω πως από ένα σημείο και μετά γίνεται τόσο καθημερινότητα αυτό για την ίδια, που παθαίνει ανοσία τρόπον τινά και τα περνάει στο ντούκου. Όπως θα έχει εξασκηθεί να αντιμετωπίζει με αδιαφορία και τα εξίσου αρκετά υβριστικά μηνύματα που λαμβάνει.

Πήγες ταξίδι στο Ντουμπάι, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους και χάλασες κάτι χιλιάδες ευρώ; Φτου σου δε ντρέπεσαι, πώς τολμάς να ξοδεύεις τα λεφτά που με κόπο έβγαλες και δεν στα χάρισε κανείς; Πώς τολμάς Ιωάννα;

Κάπως έτσι είναι η σκέψη όλων όσοι της επιτίθενται. Πίσω βέβαια απ΄αυτή τη σκέψη κρύβεται σε αρκετές περιπτώσεις και κάτι άλλο: «Φτου σου Ιωάννα, πώς τολμάς να μη μου κάθεσαι και είσαι ανεξάρτητη»;

Αυτή είναι η ρίζα όλου του προβλήματος, η πηγή όλης της άθλιας συμπεριφοράς της οποίας τυγχάνουν στην εποχή μας γυναίκες επειδή μπορεί να έχουν με κάποιο τρόπο πετύχει να βγάζουν αρκετά λεφτά από το Instagram.

Πρώτον, εσύ που την ακολουθείς και τη βρίζεις, είσαι ένας απ΄αυτούς που τους δίνουν αγοραστική δύναμη για να ζητάει μια συγκεκριμένη τιμή όταν της προτείνουν να διαφημίσει ένα προϊόν. Άρα γιατί αναθεματίζεις την ίδια;

Δεύτερον, ναι πολλοί αντιπαθούμε την όλη κατάσταση με το Instagram και τα giveaway και όλα τα συναφή, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει αντίστοιχη συμπεριφορά σε instagrammers όπως ο Κοψιάλης για παράδειγμα, που κατά καιρούς το έχει «μπουκώσει» με το να ζητάει από τους ακόλουθους του να ταγκάρουν μέχρι και τον τριτοξάδερφο του πατέρα τους που είχαν κάνει μαζί Πάσχα το 2005…Όλως τυχαίως η Τούνη και η Κρεμλίδου είναι που τρώνε όλο το ανάθεμα.

κρυφορατσισμός Youtube
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Έχετε μάθει τι γίνεται στο Youtube με τα «χιουμοριστικά», ακροδεξιά βίντεο;

Τρίτον, να συμφωνήσουμε πως αρκετές φορές η Τούνη έχει όντως χρησιμοποιήσει το σώμα της για να ανεβάσει τα νούμερα της στο Instagram. Όχι με κάποιον τρόπο προσβλητικό ή επονείδιστο. Απλώς αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει δυναμική και το εκμεταλλεύεται. Μπορεί να θεωρηθεί ανήθικο; Ανάλογα την ηθική του καθενός. Μα ως εκεί.

Από αυτό το σημείο ως το σημείο να γίνεται υποχρεωτικά βίζιτα η κάθε Τούνη και να μην της επιτρέπεται φαντασιακά άλλη επιλογή από το να υποταχθεί στα λεφτά που της προτείνει ο καθένας για ένα βράδυ, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.

Γιατί τα γράφω όλα τα παραπάνω; Αιτία είναι κάτι που δήλωσε η Τούνη και αφορά το παρελθόν της.

«Ετρωγα τρελό μπούλινγκ για τις ελιές που είχα στο πρόσωπό μου και για το σχήμα των αυτιών μου. Ελιές θρούμπες, μύτη Φαραώ και Λέγκολας ήταν μερικοί μόνο από αυτά που άκουγα… Κάποιο βράδυ μαζεύτηκαν κάτω από το σπίτι μου έξι αγόρια και με έφτυναν στα μούτρα».

Αν το παραπάνω περιστατικό δε σας σοκάρει καθόλου ή θεωρείτε πως είναι κάτι το ασήμαντο που δεν σου διαμορφώνει πολλά στην ψυχολογία, τότε ή εγώ ή εσείς έχουμε πρόβλημα.

Κι αυτό που περιγράφει η Τούνη είναι μια σκηνή από την καθημερινότητα πολλών παιδιών και δη κοριτσιών. Μόνο μία σκηνή. Φανταστείτε πόσες τέτοιες μπορεί να βιώσει ένα οποιοδήποτε παιδί επειδή μπορεί η εξωτερική του εμφάνιση να μην αρέσει σε συμμαθητές του.

Από αυτό το άκρο, στο σήμερα η Τούνη βιώνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τη δαιμονοποίηση της εξωτερικής της εμφάνισης επειδή έχει κάποια πληθωρικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι προφανώς η μόνη.

Όλες όσες δεν δουλεύουν με τρόπους πιο…παραδοσιακούς, αλλά κινούνται σε έναν χώρο που σίγουρα ποντάρει πολύ στο δήθεν και την είκονα, πρέπει σώνει και ντε να είναι χίλια δυο πράγματα μειωτικά.

Το κοινό, το οποιοδήποτε κοινό δεν θεωρεί ότι οφείλει να λαμβάνει υπ΄όψιν πολλά παραπάνω δεδομένα για ένα άτομο, παρά να εμμένει με τρόπο οικτρό σε μια εικόνα που προβάλλεται, συνήθως ερήμην του εκάστοτε προσώπου. Δεν πάει όμως έτσι.

Δεν πάει έτσι γιατί εδώ μιλάμε για όντα με ψυχολογία και κανείς δεν ξέρει που είναι το εύθραυστο και που αυτό που έχει σκληρό περίβλημα και δεν το διαπερνά τίποτα.

Όσο κι αν μπορεί να γίνει ενοχλητική ή κουραστική η υπερπροβολή ενός προσώπου, σίγουρα η λύση δεν είναι να κοτσάρουμε από δω κι από κει ταμπέλες που μόνο στενοχώρια μπορούν να προσφέρουν.

Σε μια περίοδο που πάρα πολλών ειδών «συνηθισμένες» συμπεριφορές μπαίνουν σε διαδικασία αναθεώρησης, εμείς το κοινό δεν είμαστε απλά παρατηρητές, παθητικοί δέκτες, θεατές μιας ακόμα παράστασης. Έχουμε ενεργό ρόλο και οφείλουμε να δείξουμε με τη στάση μας τι επικροτούμε και τι αποδοκιμάζουμε.

Δεν είναι πρόβλημα η Τούνη για σένα και για μένα που βγάζει όσα λεφτά βγάζει με τον κόπο της. Πρόβλημα είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν την Τούνη σαν μια «όπισθεν» και στη συνέχεια τη βρίζουν γιατί την προτάσσει.

Αν κάποιος έχει να απολογηθεί, τότε δεν είναι με τίποτα η κοπέλα που κακόβουλα ψέγουν γιατί τη θεωρούν προκλητική ή άσχημη!