Κανέναν διαχωρισμό δεν έκανε ο Πάνος Κιάμος για τους ανεμβολίαστους

Μια κατάφωρα άδικη επίθεση προς τον τραγουδιστή και το νυχτερινό κέντρο
Κανέναν διαχωρισμό δεν έκανε ο Πάνος Κιάμος για τους ανεμβολίαστους
1 Ιουλίου 2021 | 20:29


Είναι όμως αναγκαίο να αναδειχθεί πως η κίνηση του κέντρου και του Κιάμου είναι η ενδεδειγμένη και επιχειρηματικά και ως προς την ευθύνη απέναντι στον πελάτη τους.

Ας υποθέσουμε ότι η επιχείρηση άνοιγε και υποδεχόταν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Υπάρχουν πολλοί στην πρώτη κατηγορία που φοβούνται και δεν θα ήθελαν να βρεθούν σε χώρους νυχτερινών κέντρων κοντά με ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Αυτό θα τους απωθούσε και δε θα πήγαιναν σε ένα τέτοιο μαγαζί. Αντιθέτως, οι μη εμβολιασμένοι δε θα είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα, εφόσον μιλάμε για αυτούς που δεν εμβολιάζονται γιατί θεωρούν ότι όλο αυτό το σκηνικό πανδημίας είναι υπερβολικό και στημένο.

Αναμφίβολα, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται για λόγους ιατρικούς ή εν γένει για λόγους που στέκουν και δεν αφορούν σε υποτίμηση της κατάστασης και της αναγκαιότητας.

Η επιχείρηση όμως έπρεπε να κρίνει τι μπορεί να αντέξει και τι όχι. Και διάλεξε τους εμβολιασμένους. Δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να στηθεί στον τοίχο ο Κιάμος και ο κάθε Κιάμος.

Από το να πάρει το μεγάλο ρίσκο να αφήσει 50-100 ανεμβολίαστους και να έχει κάποιος τον ιό εν αγνοία του και να γίνει καμία διασπορά που θα έκλεινε το μαγαζί πριν καν άνοιγε, επέλεξε αυτό που θεωρητικά και με τα επιστημονικά δεδομένα έχει το μικρότερο ρίσκο.

Δε μπορούμε να κρίνουμε τέτοιες επιχειρήσεις, όσα λεφτά κι αν έβγαλαν πριν την πανδημία, όποια άποψη κι αν είχαμε γι΄αυτές. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και δεν είναι στιγμή για φάγωμα μεταξύ μας, ούτε για να υψωθεί παντιέρα για μποϋκοτάζ στον Κιάμο και τη μουσική του.

Με εξαίρεση το YTON και τον Νίκο Βέρτη που λειτούργησαν την περασμένη χρονιά, οι υπόλοιπες σκηνές δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν έναν ρυθμό, μια ροή. Άρα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστές από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τώρα.

Κάθε επιχείρηση με σεβασμό στο κοινό της και στη δημόσια ευθύνη, θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια τακτική, ιδίως από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι θα είναι σύντομα περισσότεροι απ΄όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved