Και για λαό και για…Κολωνάκι: Πόσο κοστίζουν οι 9000 κατοικίες που θα φτιαχτούν στο Ελληνικό
Βρείτε μας στο

Καταπολεμήθηκε από πολλούς που έβλεπαν στα λόγια περί ανάπτυξης μια μπίζνα που θα αποτελούσε οικολογική καταστροφή και ταυτόχρονα, την ταφόπλακα της παραδοσιακής, ντόπιας οικονομίας. Αποθεώθηκε από άλλους ως το έργο που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας, θα την κάνει να προσομοιάζει με τις πιο εντυπωσιακές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι υπερασπιστές του έκαναν λόγο για το ξεφύτρωμα ενός μικρού Μονακό μέσα στην Αθήνα.

Ο λόγος φυσικά για την πολυσυζητημένη επένδυση στο Ελληνικό που αναμένεται σε λίγα χρόνια να επανακαθορίσει αποφασιστικά το τοπίο της πρωτεύουσας και που όπως αναμενόταν δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον εαυτό τους ως μόνιμο κάτοικο αυτής της ιδιαίτερης «νησίδας» όταν αυτή ολοκληρωθεί. Άλλωστε, εκτός από τα καζίνο, τα ξενοδοχεία, τους ουρανοξύστες και τα πάρκα, εντός του έργο αναμένεται να υπάρχουν και μερικές χιλιάδες κατοικίες -9.000 για την ακρίβεια- οι οποίες ήδη έχουν γίνει ανάρπαστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται, οι τιμές τους πρόκειται να «εκπροσωπούν» όλα τα πορτοφόλια.

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει όσον αφορά την αγορά ακινήτων στο Ελληνικό τονίζοντας πως εκτός από ανθρώπους εντός Ελλάδας υπάρχουν και μπόλικοι τουρίστες που καλοβλέπουν όσο τίποτα την αγορά ενός ακινήτου στο συγκεκριμένο μέρος. Προφανώς, μιλάμε για μια μόνιμη «ένεση» τουρισμού καθώς οι συγκεκριμένοι θα έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό», ήταν τα λόγια του Οδυσσέα Αθανασίου.

Και για λαό και για…Κολωνάκι: Πόσο κοστίζουν οι 9000 κατοικίες που θα φτιαχτούν στο Ελληνικό

Σύμφωνα με ίδιο επίσης, οι τιμές των περίπου 9.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν εντός του μεγάλου έργου θα αφορούν το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, για τα περισσότερα σπίτια, οι τιμές θα κυμαίνονται στα 6.000 με 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Μόλις το 5% των ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και να φτάνουν κατά περιπτώσεις σε τιμές που… θα «ζαλίζουν».

«Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. κι εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής. Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.», ήταν αναλυτικά τα λόγια του.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την κατασκευή των κατοικιών, τόνισε από τις 9.000 κατοικίες που θα φτιαχτούν, μέσα στην πρώτη πενταετία έχει σχεδιαστεί να γίνουν οι 500, ωστόσο επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον για αγορές του δεν αποκλείεται ο αριθμός να ανέβει στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στις 7 Ιουλίου πρόκειται να παρουσιαστεί το σχέδιο για τον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη και στις 15 Ιουλίου αναμένεται να υπάρξουν στοιχεία αναφορικά με τις προπωλήσεις κατοικιών.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)