Κύριε Μπουσουλόπουλε ξεπεράσατε τα όρια…
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Κύριε Μπουσουλόπουλε ξεπεράσατε τα όρια…

Πού ξανακούστηκε να τολμά κανείς να εκφράζει τη γνώμη του!

Η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μοιάζει ένα από τα ελάχιστα ζητήματα των ημερών που φαίνεται να διαμορφώνει συνθήκες ομοφωνίας: δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στο δημόσιο διάλογο που να υπερασπίζεται τον διάσημο ηθοποιό, που να λέει πως μπορεί να είναι και αθώος, που να λέει έστω πως η προφυλάκισή του ήταν αυστηρή καθώς ακόμα δεν έχει καν καταδικαστεί.

Το πραγματικά εντυπωσιακό με αυτή την πλήρη κοινωνική καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (νομική άλλωστε δεν έχει υπάρξει για την ώρα…) είναι πως πρόκειται για την απόλυτη αντιστροφή του τρόπου με τον οποίο εκλαμβανόταν κοινωνικά μέχρι και πριν τις καταγγελίες που ουσιαστικά έρχονται να τελειώσουν την υποκριτική του καριέρα: ελάχιστοι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου έχουν απολαύσει τόση μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο όσο εκείνος.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως έπεσαν και όλοι από τα σύννεφα όταν έγινε ευρέως γνωστό πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν ήταν ακριβώς ο αψεγάδιαστος χαρακτήρας που σε γενικές γραμμές προωθούνταν. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ανασύρει στη μνήμη τους ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν περίπου εφτά χρόνια, σε μια εποχή δηλαδή που ο Πέτρος Φιλιππίδης θεωρούταν κάτι σαν τοτέμ του ελληνικού θεάτρου και «απαγορευόταν» να μιλήσει κανείς εναντίον του.

Πρωταγωνιστής εκείνου του περιστατικού ήταν ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο Μπουσουλόπουλος είχε ερωτηθεί από τους παρουσιαστές της εκπομπής ποιοι είναι κατά την άποψή του οι τρεις καλύτεροι Έλληνες ηθοποιοί. Με μπόλικο δισταγμό έδωσε μια απάντηση που δεν συμπεριλάμβανε τον Φιλιππίδη. Την επόμενη μέρα, ο τελευταίος βγήκε τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή και αναφέρθηκε με μεγάλη τσαντίλα στην απάντηση που είχε δώσει ο Μπουσουλόπουλος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Φιλιππίδης επιτέθηκε στον νεαρό συνάδελφό του που… τόλμησε να μην τον συμπεριλάβει στην προσωπική του τριάδα με τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς σαν να παραβίασε κάποιο απαραβίαστο νόμο που λέει πως με κάθε ευκαιρία ο Φιλιππίδης πρέπει να αποθεώνεται. Το ακόμα πιο ενοχλητικό εκείνου του περιστατικού ήταν πως στα τηλεοπτικά πάνελ όπου και σχολιάστηκε το θέμα δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος να μιλήσει για την απέραντη αλαζονεία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Κύριε Μπουσουλόπουλε ξεπεράσατε τα όρια…

Αντίθετα, όλα τα τηλεοπτικά πρόσωπα έλεγαν με ένα στόμα και μια φωνή πως έχει τα δίκια του ο… ίσως καλύτερος Έλληνας ηθοποιός: ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπουσουλόπουλος αντιμετωπίστηκε ως αχάριστος, ως ένας ιερόσυλος που δεν σέβεται τα θεία. Και όλα αυτά επειδή είπε την άποψή του, έτσι; Διάφοροι ψίθυροι -που τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να γίνονται δυνατές φωνές- λένε πως η καριέρα του Μπουσουλόπουλου δεν πήρε τυχαία την κάτω βόλτα μετά από εκείνη την ιστορία, πως μάλλον οι πόρτες έκλεισαν για αυτόν εξαιτίας της κόντρας του με τον Φιλιππίδη. Ο ίδιος λέει ότι δεν ισχύει αυτό κι ότι απλώς το συγκεκριμένο περιστατικό τον έκανε να σιχαθεί τον αλαζόνα ηθοποιό:

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

«Οφειλω να πω πως ενώ πράγματι το συγκεκριμένο γεγονός (πέρα από το τεράστιο σοκ, λύπη και αηδία) που μου’ χε προκαλέσει τότε, θα μπορούσε να σταθεί αρνητικά καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία μου στο χώρο, αυτό δε συνέβη. Είχα τη δύναμη, και αν θέλετε την ψυχραιμία, να καταλάβω, να αξιολογήσω, να σιχαθώ και να βάλω τελικά στο “απέναντι πεζοδρόμιο’’ τέτοιες συμπεριφορές σαν του Φιλιππίδη. Όχι πως δεν ήταν πικρό, ή δύσκολο ακόμα και τρομακτικό! Δεν θέλω όμως επουδενί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως “εγκατέλειψα’’ την Αθήνα και τη δουλειά λόγω του συγκεκριμένου προσώπου».

Όσοι θυμήθηκαν αυτό το περιστατικό αυτές τις μέρες ήταν και εκείνοι που εδώ και καιρό είχαν στο μυαλό τους πως ο Φιλιππίδης δεν είναι ακριβώς και ο τέλειος χαρακτήρας και ως εκ τούτου δεν έπεσαν ακριβώς από τα σύννεφα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Φυσικά, η ανάσυρση εκείνου του περιστατικού αναδεικνύει και κάτι ακόμα: η σιωπηλή υποστήριξη που απόλαυσε σε εκείνη την περίπτωση ο Φιλιππίδης, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανείς να τον κριτικάρει για τη συμπεριφορά του αναδεικνύει την… υποψία πως το περιβάλλον γύρω είχε χαρακτηριστικά συνενοχής για πολλά από αυτά που στη συνέχεια κατηγορήθηκε…