Ντροπιαστικό το θέαμα Νίκο...
Βρείτε μας στο

Είναι πασιφανές ότι τα μίντια έχουν αποφασίσει να μπουν στο χορό της αντιπαράθεσης εμβολιαστών-αντιεμβολιαστών κι όχι σώνει και ντε για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς σκοπούς.

Εμείς εδώ για παράδειγμα στο Menshouse, είμαστε ξεκάθαροι και πέρα από πολιτικούς χρωματισμούς. Τα εμβόλια είναι αναγκαία, σεβόμαστε τους προσωπικούς φόβους, όμως η επιστήμη και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους, άρα πρέπει να εμβολιαστούμε. Κυρίως από σεβασμό προς τους γύρω μας.

Οι απόψεις λοιπόν είναι γνωστές πάνω κάτω στους περισσότερους. Ιδίως στην κοινότητα των επιστημόνων, αλλά και στους δημοσιογράφους στα κανάλια που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε εύρος απόψεων.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος φερ΄ειπείν, και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την εκπομπή που παρουσιάζει στο Mega, δεν είναι χθεσινοί. Δεν είναι καν προχθεσινοί. Είναι παλιές καραβάνες και με γνωστούς στο κοινό στόχους και μανιέρες.

Δε χρειάζεται να ειπωθεί από εμάς πως στον τσακωμό που διημήφθη ανάμεσα στον γιατρό και καθηγητή κ. Βασιλακόπουλο και στον γιατρό και διευθυντή κλινικής στην Έδεσσα, κ. Βασιλείου, ο παρουσιαστής της εκπομπής είχε… μια υποψία για το που θα οδηγηθεί το πράγμα. Δε χρειάζεται να πούμε εμείς ότι ήταν πολύ…προσκεκτική η επιλογή των καλεσμένων ακριβώς για να προέλθει το αποτέλεσμα που είδαμε, το οποίο 9 φορές στις 10, οδηγεί και σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης

Είναι σαν να βάζεις σε ένα δωμάτιο έναν ταύρο και έναν τύπο ντυμένο στα κόκκινα και μετά να σου κάνει εντύπωση που ο ταύρος επιτέθηκε στον τύπο με τα κόκκινα. Είναι επίσης πάρα πολύ ωραίο το αφήγημα ότι πρέπει στην τηλεόραση να φιλοξενούνται και οι δυο απόψεις, μόνο που στην περίπτωση της επιστήμης αυτό είναι απολύτως ψευδές. Δυο απόψεις υπάρχουν στα γεμιστά για το αν είναι πιο ωραία με κιμά ή ορφανά. Δυο απόψεις υπάρχουν για την περίπτωση του Φλάβιο Κονσεϊσάο που κάποιοι έλεγαν ότι κάνει αθόρυβη δουλειά και δεν φαίνεται και κάποιοι άλλοι ότι δεν φαίνεται γιατί για να πάει από τη σέντρα στο τέρμα ήθελε ράδιο-ταξί. Στην επιστήμη όμως δεν υπάρχουν δυο απόψεις. Υπάρχει η επιστημονική αλήθεια και οι προσωπικές φαντασιώσεις των άλλων.

Και όταν δίνεις βήμα στους δεύτερους δεν υπηρετείς τον διάλογο όπως λες, υπηρετείς την ανάγκη της εκπομπής σου για τηλεθέαση με κάθε τρόπο. Είναι βέβαιο ότι το απόσπασμα με τον τσακωκό Βασιλακόπουλου- Βασιλείου σήμερα θα κάνει το γύρο του διαδικτύου και θα έχει εκατοντάδες χιλιάδες views στο youtube. Είναι ακόμα πιο βέβαιο ότι θα ανέβει με τίτλους του στιλ: «Ο Βασιλείου ξεφτιλίζει τον Βασιλακόπουλο για το ψέμα των εμβολίων». Μικρό το κακό εδώ όμως. Το παιχνίδι με τους ψεκασμένους έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει. Δεν πρόκειται να τους αλλάξει κανείς τη γνώμη.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Το πρόβλημα είναι όταν άνθρωποι που δεν ανήκουν στη συγκκεριμένη κατηγορία, αλλά απλώς φοβούνται με όλα όσα ακούνε καθημερινά για τις παρενέργειες των εμβολίων βλέπουν στην τηλεόραση και στην εκπομπή του Νίκου ευαγγελάτου, τον οποίο σέβονται και εκτιμούν έναν… επιστήμονα να σκίζει τα ρούχα του ότι αυτά δεν είναι αναγκαία. Να επιχειρηματολογεί και να καυγαδίζει υπέρ της φυσικής ανοσίας. Όταν βλέπουν αυτό το θέαμα δυστυχώς καμία… φιλότιμη προσπάθεια του δημοσιογράφου να απαντήσει με επιχειρήματα δεν πρόκειται να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο φοβισμένος άνθρωπος που ψάχνει ένα πάτημα για να δικαιολογήσει την απόφαση του να μην κάνει εμβόλιο, δεν θα ακούσει τον δημοσιογράφο αλλά τον… επιστήμονα. Εκείνον που του λέει ότι η απόφασή του είναι σωστή, εκείνον που του δίνει άλλοθι στο φόβο του. Και δυστυχώς αυτό το θέαμα εκτός από επικίνδυνο είναι και ντροπιαστικό Νίκο…