Αυτοκτονία πατέρα στα Δωδεκάνησα λόγω ομοφοβικού bullying: Και τώρα τι θα πει η κοινωνία;
Βρείτε μας στο

Κοιτάζεις το ημερολόγιο: 16 Φλεβάρη του 2022. Και ολογράφως, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις: Δεκαέξι Φεβρουαρίου του δύο χιλιάδες είκοσι δύο. 2022. Έπειτα, διαβάζεις την σοκαριστική είδηση. Κι αντιλαμβάνεσαι πως η χώρα μας έχει βρει κάπου- ίσως σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά της- μια χρονομηχανή και επέστρεψε αυτοβούλως σύσσωμη στον Μεσαίωνα.

Ή, αν θέλουμε να είμαστε λιγάκι πιο ειλικρινείς με τον εαυτό μας, η Ελλάδα ανάμεσα σ’ αυτήν και τον Μεσαίωνα έβαλε μεν μία αγέλη από χρόνια, όμως ψυχικά είναι δοσμένη εσαεί σ’ αυτόν και την ερεβώδη αγκάλη του.

Σε περίπτωση που δεν έτυχε να το διαβάσετε, χθες Τρίτη ένας 59χρονος πατέρας στην Κάρπαθο (το νησί που βρίσκεται δίπλα στην Ρόδο) πήγε στον στάβλο που έχει λίγο έξω από το σπίτι του, έχοντας υπό μάλης μία κυνηγετική καραμπίνα. Όταν έφτασε εκεί την όπλισε, την κόλλησε στο κεφάλι του κι εν συνεχεία τράβηξε την σκανδάλη βάζοντας τέλος στην ζωή του.

Τι τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα; Για ποιο λόγο αφαίρεσε τόσο βάναυσα την ίδια του την ζωή;

Το γεγονός πως οι απεχθείς «Σκοτεινοί Αιώνες» συνεχίζουν να ρίχνουν βαριά την αποκρουστική τους σκιά στις τοπικές κοινωνίες της χώρας: κάτοικοι του νησιού έδειξαν προ εβδομάδος στον 59χρονο ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν ο γιος του σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν άλλον άντρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Μέσων των Δωδεκανήσων, οι φίλοι  και συγχωριανοί του (προσέξτε: οι φίλοι και οι συγχωριανοί του) φέρονται να χλεύασαν τον 59χρονο πατέρα για το περιεχόμενο του βίντεο με αποτέλεσμα αυτός, όπως αναφέρουν ανερυθρίαστα οι ίδιοι αυτοί «φίλοι», να κλειστεί στον εαυτό του και να γνωστοποιήσει πως προτίθεται να πουλήσει τα ζώα που έχει στην κατοχή του.

Τα πράγματα, εν τέλει, ήταν απείρως χειρότερα καθώς ο άνθρωπος δεν άντεξε το ομοφοβικό bullying που δέχτηκε και αποφάσισε ν’ αυτοκτονήσει, υπό τον αέναο φόβο του «Τι θα πει η κοινωνία τώρα;».

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Η απηνής, μισανθρωπική, παρωχημένη κοινωνία μας έχει χάσει εδώ και καιρό τον προσανατολισμό της και γεύεται, ηδονιστικά σχεδόν, το ίδιο της το δηλητήριο- πάντα υπό το δυσώνυμο soundrack του «Κρίμα ο άνθρωπος…».

Προσέξτε: ο γιος του αυτόχειρα δεν σκότωσε, δε βίασε, δεν χτύπησε κάποιον- όχι. Ποιο ήταν το «αμάρτημα» στο οποίο υπέπεσε; Έκανε έρωτα με έναν άλλον άνδρα (έναν άνδρα, βέβαια, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ήταν αυτός ο οποίος διαμοίρασε το βίντεο στους συγχωριανούς του, με αποτέλεσμα να φτάσει και στα χέρια του 59χρονου).

Αυτό ήταν το έγκλημά του: συνευρέθη με ένα άτομο του ιδίου φύλου και όχι με κάποιο του αντιθέτου, όπως «επιτάσσουν» οι άμεμπτες οικογένειες της Ελλάδας- ναι, οι ίδιες που κακοποιούν τα παιδιά τους, που οι άντρες σπάνε στο ξύλο τις γυναίκες τους, που δολοφονούν ο ένας τον άλλον, που έχουν αναγάγει τον φονταμενταλισμό σε παλαιολιθική επιστήμη, που «ανθούν» μαραίνοντας όλη τους την ζωή σε τοξικές σχέσεις, που… που… που.

Ναι, αυτή η κοινωνία, λοιπόν, εξώθησε εν έτει 2022 έναν άτυχο πατέρα στο ν’ αφαιρέσει την ίδια του την ζωή επειδή ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος. Έναν πατέρα ο οποίος, διαβάζουμε, ήταν «Ιδιαιτέρως αγαπητός και συμπαθής στο χωριό του»- φανταστείτε, δηλαδή, να μην ήταν και αγαπητός τι θα του έκαναν. Ενδεχομένως να τον έκαιγαν λυσσωδώς στην πυρά για παραδειγματισμό που έφερε στην ζωή ένα «τέτοιο» παιδί.

Θα έπρεπε- κάθε εχέφρων άνθρωπος συμφωνεί με αυτό- τέτοια στοιχειώδη ζητήματα προσωπικών προτιμήσεων να τα έχουμε λύσει περίπου εδώ και μία αιωνιότητα και μία ημέρα. Ή ακόμα κι αν ο Homo Sapiens μέσα μας δε μας αφήνει ν’ αποδεχτούμε το ερωτικό δίπολο άντρας/άντρας, θα έπρεπε να έχουμε μάθει τουλάχιστον να το βουλώνουμε και να μην τραμπουκίζουμε έναν δύσμοιρο άνθρωπο για το τι έκανε ο γιος του στο κρεβάτι του ή στα υπόλοιπα έπιπλα ενός σπιτιού.

Θα έπρεπε, εν ολίγοις, να έχουμε μάθει ν’ αγαπάμε.

Θα, όμως.

Εδώ, βλέπετε, είναι Ελλάδα.

Το μέρος που ο κοινωνικός Μεσαίωνας συνεχίζει ν’ αποκαλεί σπίτι του.