Σε ένα ονειρικό ξύλινο σπίτι: Οι Έλληνες αρνητές ρεύματος που ζουν 14 χρόνια μόνο με την ενέργεια του ήλιου
Βρείτε μας στο

Στις εκβολές της λίμνης Κερκίνης ένα ζευγάρι ζει μια εντελώς διαφορετική ζωή από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Μακριά από την βουή των αστικών κέντρων και την τρέλα που κουβαλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής και… ακόμη πιο μακριά από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η ενεργειακή κρίση και η αύξηση στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κοντεύουν να γίνουν εφιάλτες μας, αλλά δεν αγγίζουν καθόλου ένα ζευγάρι συνταξιούχων που εδώ και 14 χρόνια είναι απολύτως αυτόνομο κι έχει ξεχάσει τι θα πει «λογαριασμός ρεύματος».

Ο κύριος Χάρης και η σύζυγός του έχουν φτιάξει ένα μικρό ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος, στο Μανδράκι Σερρών, εξοπλίζοντάς το με φωτοβολταϊκά, σε μια προσπάθεια να μην εξαρτώνται από… καλώδια! Άλλωστε, όπως είχε πει και ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» στον Alpha, η αισθητική του δεν… αντέχει σε καλώδια ΔΕΗ, ΟΤΕ και… μακαρονάδες, όπως λέει χαρακτηριστικά!

Φυσικά ένας τόσο ιδιαίτερος τρόπος ζωής έχει και τα αρνητικά του αφού το ρεύμα που παράγεται από εναλλακτικούς τρόπους δεν επαρκεί για να καλύψει κάποιες ανάγκες που για άλλους μπορεί να θεωρούνται βασικές, αλλά για το ζευγάρι μοιάζουν να είναι αχρείαστες πολυτέλειες.

Βέβαια μόνο και μόνο χάρη στον ήλιο, οι δυο τους νπορούν να απολαμβάνουν φως, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμη και ηλεκτρική σκούπα. Ακόμη και κουζίνα και ψυγείο, τα οποία λειτουργούν με υγραέριο! Εκείνο που τους λείπει είναι το πλυντήριο ρούχων, οπότε εξυπηρετούνται μία στο τόσο στο Σιδηρόκαστρο, ενώ η σύζυγος του κυρίου Χάρη παραπονιέται γιατί της λείπει το σεσουάρ για να στεγνώνει τα μαλλιά της!