Ζήτηση και υψηλός μισθός: Το καλύτερο επάγγελμα για το 2023 που εξασφαλίζει λεφτά και λιγότερο στρες
Βρείτε μας στο

Λίστα με τα καλύτερα επαγγέλματα για τη χρονιά που άρχισε πριν μερικές ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα το US News.

Η αξιολόγηση και η κατάταξη των διάφορων επαγγελματικών κατηγοριών συντάχθηκε μετά από ανάλυση των στοιχείων του Γραφείου Εργασιακών Στατιστικών (Bureau of Labor Statistics).

Η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η σχετική μελέτη έχει να κάνει προφανώς με την ζήτηση, τις μισθολογικές αποδοχές, την ανάπτυξη του κλάδου, τα ποσοστά ανεργίας και απασχόλησης, τις προοπτικές εξέλιξης, αλλά και άλλους παράγοντες όπως τα επίπεδα του στρες και την ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και προσωπικό χρόνο.

Βάζοντας όλα αυτά κατά νου, ο προγραμματιστής λογισμικού είναι το νούμερο 1 επάγγελμα για το 2023, τουλάχιστον για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που όπως και να το κάνουμε, δίνουν τον τόνο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της πληροφορικής πέρασε μια κρίση η οποία οδήγησε σε κύμα μαζικών απολύσεων. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της ZipRecruiter, πάνω από το 25% των εργαζομένων που απολύθηκαν από τις εταιρείες τεχνολογίας, μετακινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους.

Κάτω από τους προγραμματιστές λογισμικού βρίσκουμε αρκετά επαγγέλματα από τον ιατρικό χώρο, καθώς νοσηλευτές, στελέχη ιατρικών υπηρεσιών, βοηθοί διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντίατροι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα, καταλαμβάνοντας θέσεις στην πρώτη δεκάδα.