Μετά την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η πρώτη κίνηση για να σώσετε το αμάξι σας και να γλυτώσετε σοβαρά ατυχήματα (Vid)
Βρείτε μας στο

Τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, οι Locomondo έχουν ξεκάθαρα δίκιο- τουλάχιστον κατά το ήμισυ: πράγματι, δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα.

Όχι, όμως, ότι δεν έκανε και ποτέ: μπορεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία οι εποχές να έχουν «ξεθωριάσει» και το άλλοτε τετράπτυχο καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνας-άνοιξη να έχει, κατ’ ουσίαν, μετατραπεί μονάχα σε καλοκαίρι-χειμώνας, με την αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως να κάνει τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μέχρι να ματώσουν τα δάχτυλά τους, όμως υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες που (πώς να το θέσουμε κομψά…) τον δαγκώνουμε.

Και δεν αναφερόμαστε σε βόρειες χώρες τύπου Φινλανδία φερ’ ειπείν, αλλά στη χώρα μας: όπως και πέρυσι- με τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική οδό-, έτσι και φέτος μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ζέστης και αδιανόητα υψηλών θερμοκρασιών, ήρθε μια σφοδρή κακοκαιρία να μας προσγειώσει απότομα στην ψυχρή πραγματικότητα.

Μετά την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η πρώτη κίνηση για να σώσετε το αμάξι σας και να γλυτώσετε σοβαρά ατυχήματα (Vid)

Στο αστερισμό της «Μπάρμπαρα», λοιπόν: αίφνης, το θερμόμετρο έκανε βουτιά την οποία θα ζήλευε μέχρι και ο Γκρεγκ Λουγκάνις, με αποτέλεσμα το (σπάνιο, είναι η αλήθεια) χιόνι να σκεπάσει μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Την συνέχεια, την ξέρετε: κλειστά σχολεία, αργοπορημένη άφιξη στις δημόσιες υπηρεσίες την Δευτέρα (6/2), τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, κλειστοί δρόμοι, συστάσεις για χρήση αλυσίδων και ούτω καθεξής.

Επειδή, όπως προείπαμε, δεν είμαστε Σουηδοί (Φινλανδία είχαμε πει, αλλά θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους- καταλαβαίνετε…) και η εξοικείωσή μας με το χιόνι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καλό θα ήταν να προσέξουμε κάτι πολύ βασικό: το λατρεμένο μας αυτοκίνητο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Οι εικόνες που είχαμε πέρυσι, με πολλά οχήματα να έχουν γίνει σιδερένιοι χιονάνθρωποι και να μη φαίνεται ούτε μισή ιδέα καθρέφτη, θα επαναληφθούν και φέτος, οπότε πρέπει κανείς όταν κοπάσει η κακοκαιρία να καθαρίσει πολύ προσεκτικά το αμάξι του.

Μετά την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η πρώτη κίνηση για να σώσετε το αμάξι σας και να γλυτώσετε σοβαρά ατυχήματα (Vid)

Κι όταν λέμε «προσεκτικά», το εννοούμε όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην περίφημη καμπάνια ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: πολύ σχολαστικά.

Κι όχι μόνο για να μην υπάρχουν… κατάλοιπα χιονιού και «κρυώσει η μηχανή» που έλεγαν επί σειρά ετών οι πατεράδες μας, αλλά γιατί ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος ατυχημάτων αν αφήσουμε τη YOLO πλευρά σας να πάρει τα ηνία.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί σε περίπτωση που κάποιος, μετά τη φυγή της «Μπάρμπαρα», απλά βάλει μπρος στο όχημά του και βγει στον δρόμο, μπορεί να δει κάνα κομμάτι θανατηφόρου πάγου ν’ αποκολλάται από το παρμπρίζ του και να κατευθύνεται προς το μέρος άλλων οδηγών.

Νομίζετε πως είμαστε υπερβολικοί; Δείτε το παρακάτω (πολύ πρόσφατο) βίντεο και αφιερώστε πέντε λεπτάκια στο να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας αύριο-μεθαύριο. Είναι πιο σημαντικό απ’ ό,τι φαντάζεστε…