six underground
Βρείτε μας στο

Ο Ράιαν Ρέινολντς είναι ένας ηθοποιός του Χόλιγουντ που δεν έχει συνδεθεί με ιδιαίτερα σοβαρούς ρόλους. Για την ακρίβεια, είναι ο «Deadpool» που αποτελεί τον διασημότερο ρόλο του και ακριβώς για αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσε κανείς να τον συγκαταλέξει με κανέναν τρόπο στην άτυπη κατηγορία των «ποιοτικών» ηθοποιών. Σίγουρα είναι διασκεδαστικός σε αυτό που κάνει αλλά μέχρι εκεί.

Όμως αυτό, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για μια σειρά από άλλους τομείς της ζωής ενός τύπου σαν αυτόν, που έτσι κι αλλιώς είναι βουτηγμένος στα λεφτά. Στα πολλά λεφτά. Και μπορεί ο Ρέινολντς να μην είναι κάνα τέρας υποκριτικής, όμως φαίνεται πως στην ενασχόληση με τις επιχειρήσεις έχει τεράστιο ταλέντο. Κάνει πράξη άλλωστε τον άτυπο κανόνα των επιχειρήσεων: αν κατέχεις πολλά λεφτά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις με αυτά είναι να τα κάνεις ακόμα περισσότερα. Χρειάζεται φυσικά μια ικανότητα για αυτό και ο Ρέινολντς είναι ξεκάθαρο πως την έχει.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς αυτό που πέτυχε με την εταιρεία Mint Mobile την οποία αφού ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2019, μόλις την πούλησε στον αμερικανικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών T-Mobile μέσω μιας συμφωνίας που έφτασε τα 1,35 δισ. δολάρια. Η πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω ενός συνδυασμού 39% μετρητών και 61% μετοχών.

Αυτό που έκανε τον διευθύνοντας σύμβουλο της T-Mobile, Μάικ Σίβερτ να ενδιαφερθεί τόσο έντονα για την Mint, είναι η τεχνογνωσία του μάρκετινγκ απευθείας προς τον καταναλωτή, που εφαρμόζει η εν λόγω εταιρεία, που έχει ως βασικό της πρόσωπο προς τα έξω τον Ρέινολντς. Μάλιστα, όπως τόνισε Σίβερτ «μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούμε από την εφαρμογή της φόρμουλας μάρκετινγκ για την οποία η Mint έχει γίνει διάσημη σε περισσότερα τμήματα της T-Mobile».

Παρά την νέα ιδιοκτησία, ο ρόλος του Ρέινολντς θα συνεχιστεί ενώ εκτός από τον διάσημο ηθοποιό, τις θέσεις τους θα διατηρήσουν και οι ιδρυτές της εταιρείας Ντέιβιντ Κλίκμαν και Ριζβάν Κασίμ ως διευθυντές του brand. Η γνωστοποίηση αυτής της κίνησης ματ του Ρέινολντς έλαβε χώρα μέσω μιας διαφήμισης στην οποία πρωταγωνίστηκε ο ίδιος μαζί με τον CEO της T-Mobile, Μάικ Σίβερτ.

Στην εν λόγω διαφήμηση ο Σίβερτ δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει την τιμολόγηση των 15 δολαρίων ανά μήνα της Mint, ενώ από την μεριά του ο «Deadpool» επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την «απίστευτα αυτοσχέδια και οριακά απερίσκεπτη στρατηγική ανταλλαγής μηνυμάτων» για την οποία φημίζεται εταιρεία. Πρόκειται άλλωστε για μια στρατηγική μάρκετινγκ που προκάλεσε άλλωστε και το ενδιαφέρον της T-Mobile.

Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο τρόπος μέσω του οποίου η εξαγορά έγινε γνωστή είναι ενδεικτικός του τρόπου που η T-Mobile ελπίζει να αξιοποιήσει τόσο την επιρροή όσο και τη διαφημιστική στρατηγική που ο Ρέινολντς εδραίωσε ως επιχειρηματίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως ο ηθοποιός είναι επί της ουσίας ένας επιχειρηματίας πολλαπλών δραστηριοτήτων αφού κατέχει πολλές εταιρείες, όπως η Aviation Gin, η ουαλική ποδοσφαιρική ομάδα Wrexham AFC και η εταιρεία παραγωγής ταινιών Maximum Effort.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)