160 μηχανικοί εργάζονται νύχτα μέρα γι’ αυτό: Η μίξη Google search και τεχνητής νοημοσύνης είναι προ των πυλών και θα φέρει επανάσταση
Βρείτε μας στο

Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι εδώ και φαίνεται πως ο ανταγωνισμός των εταιριών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικέιμενο, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Τελευταία εξέλιξη είναι η “Alphabet Inc” και τα φιλόδοξα έργα της που βασίζονται φυσικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι η Google διαθέτει την πλατφόρμα “Bard chatbot” και εργάζεται σε μια σειρά προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης που διαμορφώνονται γύρω από κείμενο σε εικόνα και κείμενο σε βίντεο, τώρα φαίνεται ότι η εταιρία είναι καθ’ οδόν για την ενσωμάτωση ορισμένων «ριζοσπαστικών» εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στη μηχανή αναζήτησής της.

Παράλληλα, ο νοτιοκορεάτης γίγαντας “smartphone Samsung” αντικατέστησε το Google με το Bing της Microsoft ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της. Αυτό προφανώς έχει αναστατώσει κάποιους «παίκτες», καθώς το Bing, εδώ και χρόνια αποτελεί  μια προαιρετική μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με τους New York Times, η τελευταία εξέλιξη σήμανε συναγερμό για την Alphabet.

Το Bing και μια σειρά από άλλες μηχανές αναζήτησης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται κάνουν την Google να χάνει τον ύπνο της. Ωστόσο, η εταρία προετοιμάζεται να δημιουργήσει μια «ολοκαίνουργια» μηχανή αναζήτησης βασισμένη στο στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η Google ενημερώνει επίσης τις υπάρχουσες μηχανές αναζήτησής της με μια σειρά από λειτουργίες AI.Το συγκεκριμένο project ανάπτυξης είναι γνωστό με το όνομα Magi.

Τι είναι το project Magi;

Το Project Magi της Google ανοίγει το δρόμο για μια σειρά νέων λειτουργιών που καθοδηγούνται από στελέχη, σχεδιαστές και μηχανικούς. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που εμπλέκονται στο Project Magi εργάζονται πυρετωδώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μηχανή αναζήτησης που έρχεται να διαμορφωθεί στο πλαίσιο του νέου project της Google θα προσφέρει στους χρήστες μια πολύ πιο εξατομικευμένη εμπειρία από την υπάρχουσα έκδοσή της. Πιστεύεται ότι σχεδόν 160 άτομα εργάζονται με πλήρη απασχόληση στο έργο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα σχέδια, τα οποία υποτίθεται ότι επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία αναζήτησης, βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια και δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πιθανές ανακοινώσεις. Το νέο σύστημα θα μάθει τι αναζητούν οι χρήστες αφού αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Η νέα αναζήτηση θα προσφέρει προεπιλεγμένες επιλογές σχετικά με το τι να ψωνίσετε, πληροφορίες για αναζήτηση και άλλες πληροφορίες. H νέα αυτή εμπειρία αναζήτησης θα είναι πιο διαδραστική, μια εμπειρία παρόμοια με την αναζήτηση συμβουλών από ένα χρήσιμο άτομο. Ουσιαστικά, η νέα αναζήτηση AI της Google θα διαθέτει μια διεπαφή παρόμοια με το ChatGPT.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σύμφωνα με την αναφορά, ακόμη και πριν τροποποιηθεί πλήρως η μηχανή αναζήτησης, το Magi Project θα  προσθέτει ορισμένες λειτουργίες AI στην υπάρχουσα μηχανή αναζήτησης. Είναι ενδιαφέρον ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης και τα ερωτήματα αναζήτησης θα συνεχίσουν να οδηγούν σε οικονομικές συναλλαγές και θα εμφανίζουν διαφημίσεις. Προς το παρόν, το chatbot Bard της Google δεν διαθέτει διαφημίσεις. Οι νέες δυνατότητες θα βοηθήσουν επίσης τους χρήστες να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την κωδικοποίηση και τη σύνταξη κώδικα με βάση τις προτροπές τους.

Πότε να περιμένετε νέα εργαλεία αναζήτησης στο Project Magi;

Η ίδια αναφορά ανέφερε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google ζήτησε από κάποιον μηχανικό της να δοκιμάσει λειτουργίες υπό το Magi. Ενθάρρυνε επίσης το προσωπικό να κάνει  ερωτήσεις για να ελέγξει την ικανότητα της φωνητικής αναζήτησης. Εάν η αναφορά είναι αληθής, η Google ενδέχεται να αποκαλύψει αυτά τα εργαλεία στο κοινό κάποια στιγμή μέσα τον Μάιο.

Έχει αναφερθεί ότι η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρχικά τα εργαλεία αυτά σε ένα εκατομμύριο χρήστες, ενώ σταδιακά θα φτάσει μέχρι τα 30 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2023. Σημειώνεται πως αυτές οι λειτουργίες θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

Η βασική πτυχή της τελευταίας αναζήτησης AI θα είναι ότι η Google θα εγκαταλείψει τον συμβατικό τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Υπενθυμίζεται πως επί του παρόντος, εμφανίζει 10 αποτελέσματα ανά σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ωστόσο, με ένα chatbot AI, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Τι θα σημαίνει αυτό για την Google;

Η ανάπτυξη έρχεται σε μια περίοδο που η Google αντιμετωπίζει μια σειρά από ζητήματα. Η απόφαση της Samsung να μεταβεί από την Αναζήτηση Google στο Microsoft Bing φαίνεται ότι έχει θέσει σε μεγάλη ανησυχία την Google. Επιπλέον, η εταιρεία, μεταξύ άλλων προκλήσεων, αντιμετωπίζει οικονομικές καθυστερήσεις για έρευνες κατά των μονοπωλίων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και ζητήματα που σχετίζονται με τη συγκράτηση περιεχομένου.

Εάν το project Magi βοηθήσει την Google να επιστρέψει με δύναμη και να διεκδικήσει τη θέση της ως ηγέτης στην αναζήτηση, θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Jim Lecinski, αντιπρόεδρο Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Google, ως ηγέτης στην αναζήτηση, η εταιρεία εργάζεται για να διασφαλίσει ότι θα συμμετάσχει στον εν εξελίξει αγώνα τεχνητής νοημοσύνης.