Σε απόγνωση οι διαβητικοί: Πόσο μισάνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο όταν τα φάρμακα είναι σε έλλειψη;
Βρείτε μας στο

Μια αμφιλεγόμενη μέθοδο απώλειας βάρους έχουν επιλέξει πολλοί, προκειμένου να αποφύγουν τη συνηθισμένη δίαιτα.

Μερίδα ανθρώπων που θέλουν να χάσουν κιλά, χρησιμοποιεί φαρμακευτικά σκευάσματα διαβητικών, την ώρα που το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων δείχνει να εντείνεται.

Μάλιστα, η ζήτηση για συγκεκριμένο σκεύασμα είναι τόσο υψηλή, που ενώ το 2021 διατέθηκαν στην αγορά 50.000 σκευάσματα του συγκεκριμένου φαρμάκου, για το επόμενο έτος ο αριθμός έφτασε τις 362.000, δηλαδή επταπλασιάστηκε.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο φάρμακο είναι ενέσιμο και αφορά τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, τα δυο τελευταία χρόνια όμως έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη άνοδος στις πωλήσεις του, λόγω του ότι οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ, είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς έχει καταγράψει τη συγκεκριμένη έλλειψη, ανάμεσα σε άλλες, ενώ το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιο.

Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης φαρμάκων για αδυνάτισμα

Από την πλευρά του, ο παθολόγος και διευθυντής διαβητολογικής κλινικής, Χρήστος Ζούπας, μιλώντας στο LIVE NEWS, τόνισε πως «αυτό είναι το μόνο φάρμακο μέχρι στιγμής που μπορεί να βοηθήσει πολύ στο αδυνάτισμ».

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Συμπληρώνοντας ότι «το συγκεκριμένα φάρμακα είναι πολύ σημαντικά και έχουν ιδιότητες που δεν τα είδαμε σε άλλα διαβητικά φάρμακα. Έγιναν μελέτες που έδειξαν πως τα φάρμακα αυτά είχαν πολύ ευεργετικές ιδιότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που χορηγείται για την παχυσαρκία. Η ζήτηση των φαρμάκων αυτών με σκοπό το αδυνάτισμα έχει επταπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Η απώλεια βάρους του ύψους του 10% το χάνεις σε βάθος χρόνου αλλά και με διατροφή. Και εάν σταματήσει η αγωγή, τότε θα τα ξαναπάρει».

Επιπλεόν, ο πρόεδρος τιυ Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, είπε στην ίδια εκπομπή πως η ζήτηση έχει επταπλασιαστεί μόλις σε έναν χρόνο.

«Το φάρμακο αυτό δίνεται αφού δοκιμαστούν άλλα φάρμακα στους διαβητικούς. Και ξαφνικά έχουν αυξηθεί οι διαβητικοί. Το πρόβλημα είναι πως είχαμε ασθενείς που έπρεπε να συνεχίσουν την αγωγή τους με αυτό το φάρμακο και δεν μπορούσε να βρεθεί λόγω μεγάλης κατανάλωσής του», τόνισε χαρακτηριστικά.