«Εάν μιλήσει θα τον σκοτώσουν»: Το πιο ανατριχιαστικό σενάριο στο οποίο καταλήγουν οι αρχές για την εξαφάνιση του Μπάμπη
Βρείτε μας στο

Από τις σκοτεινές εκείνες υποθέσεις που παρακολουθείς τις εξελίξεις με το στομάχι ανακατεμένο. Από αυτές που τα στοιχεία που έρχονται στο φως την κάνουν όλο και χειρότερη για το μέσο παρατηρητή. Η εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι συνεχίζει να παραμένει μυστήριο.

Τα περισσότερα στοιχεία συνηγορούν προς την κατεύθυνση της δολοφονίας με οικονομικό κίνητρο. Η έρευνα της αστυνομίας έκανε εξ αρχής focus στον 50χρονο κρεοπώλη, στον οποίο εν τέλει ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, ο κρεοπώλης, είχε δανειστεί από τον 31χρονο το ποσό των 17.000 ευρώ και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στις 4 Ιανουαρίου, από τότε, δηλαδή, που αγνοείται. Τον σκότωσε ακριβώς επειδή του χρωστούσε χρήματα, είτε επειδή δεν ήθελε να τα επιστρέψει είτε επειδή δεν μπορούσε; Είχαν κι άλλες ύποπτες δοσοληψίες πολύ πιο σημαντικές και «υπόγειες»; Όσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απτές και ατράνταχτες αποδείξεις, τα σενάρια όλα είναι υποθετικά – όσο πιθανό κι αν μοιάζει κάποιο εξ αυτών.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών χαρακτηρίζουν τον 51χρονο ως έναν «πολύ σκληρό άνθρωπο», αφού αρνείται σθεναρά να συνεργαστεί και δείχνει κυνικός, σε όλα του. Ωστόσο το ψυχολογικό προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει για την περίπτωσή του, τους κάνει να αμφιβάλουν αν θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο αποκλειστικά μόνος του.

Οι τοξικολογικές του εξετάσεις βγήκαν «καθαρές» κι αυτό κοντράρει με τον βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό του πως δεν θυμάται τι έγινε και τι έκανε όταν άφησε τον Μπάμπη επειδή είχε κάνει χρήση ουσιών (χασίς συγκεκριμένα).

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία συγκρατουμένου του κρεοπώλη στα κρατητήρια του Μεσολογγίου. «Άκουσα μέσα στον ύπνο του πως έλεγε, “τι έκανες ρε μ…». Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και πως δεν πρόκειται να το βρουν». Επίσης κάποια στιγμή, εν των μέσω πολύωρων ανακρίσεων, του ξέφυγε ένα «έκανα και εγώ μ…» – που βέβαια από μόνο του δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κάτι.

Το δύσκολο είναι να διασαφηνιστεί το πώς έγινε έγκλημα. Σε όλα του τα στάδια. Από αυτό της προεργασίας ως αυτό της εκτέλεσης και εν τέλει, της συγκάλυψης. Να βρεθούν δηλαδή τα στοιχεία που θα κάνουν «μπετόν» νομικά τις κατηγορίες.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Το πιο ανατριχιαστικό σενάριο, που κάθε άλλο παρά απίθανο είναι, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πτώμα του 31χρονου Μπάμπη τεμαχίστηκε. Ή ότι αν ποτέ βρεθεί σορός, θα είναι σε τόσο προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης ώστε θα είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Η περιοχή που επικεντρώνονται οι έρευνες είναι γεμάτη βάλτους. Άρα ιδανική θεωρητικά για κάποιον που θέλει να κρύψει τα ίχνη του. Χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο το πτώμα να μεταφέρθηκε κάπου άλλου.

Και υπάρχει βέβαια και το μεγαλύτερο ερώτημα; Ο δράστης ήταν μόνο ένας ή είχε και συνεργούς; Στο κάδρο των αρχών ως ύποπτος βρίσκεται και ένας 36χρονος, φίλος του 50χρονου. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου εμφανίζεται πεπεισμένος πως το έγκλημα έγινε από περισσότερους του ενός θύτες.

«Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο», είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κρεοπώλης κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό, σαν να προτιμά τη φυλακή από το να πει το οτιδήποτε. Λες και φοβάται, εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, πως αν ανοίξει το στόμα του θα το πληρώσει με την ίδια του τη ζωή. Λες και προστατεύει κάποιον.

Η υπόθεση αναδίδει έντονη μυρωδιά τοκογλυφίας και ενδεχομένως αρχαιοκαπηλίας, σχολιάζουν επίσης άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Σε τελική ανάλυση, το μυστήριο της εξαφάνισης φαίνεται πως καταλήγει σε δύο σκέλη: Είτε μόνος του ο κρεοπώλης έκανε το έγκλημα είτε οδήγησε τον άτυχο νέο σε «ραντεβού θανάτου» και ο φυσικός αυτουργός ήταν κάποιος άλλος.

Η οικογένεια του 31χρονου ζητάει απαντήσεις, να βγει στο φως η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τίποτα δεν θα φέρει στη ζωή ξανά τον Μπάμπη Κούτσικο. Αλλά το μίνιμουμ που ζητάνε οι δικοί του άνθρωποι είναι η δυνατότητα να τον αποχαιρετήσουν γνωρίζοντας τις συνθήκες που οδήγησαν στο φριχτό και πρόωρο τέλος του.