Το βίντεο έδειξε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σώσει τον Μάικλ Μόσλεϊ
Βρείτε μας στο

Λάθος αποφάσεις, τις λάθος στιγμές. Περπάτησε μόνος του υπό συνθήκες καύσωνα σε ένα δύσβατο και πετρώδες τοπίο. Δίχως να έχει μαζί του ούτε κινητό τηλέφωνο ούτε ένα μπουκάλι νερό. Ο θάνατος του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν μπορείς παρά να σκεφτείς πως το κακό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί…

Μετά από αναζήτηση 5 ημερών, ο παρουσιαστής του BBC εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας του νησιού. Κοντά σε ένα beach bar, πίσω από ένα φράχτη συγκεκριμένα. Αγνοούταν από την περασμένη Τετάρτη (5/6).

Κι εδώ έρχεται μια λεπτομέρεια που δεν έχει ακουστεί ίσως όσο θα έπρεπε στην τραγική αυτή ιστορία. Σύμφωνα με την Daily Mail, βίντεο από κάμερα ασφαλείας του εστιατορίου, δείχνει έναν πελάτη να κατευθύνεται προς το μέρος όπου βρέθηκε τελικά η σορός, γιατί άκουσε κάποια κραυγή, πιθανότατα από τον άτυχο Άγγλο. Πήγε να κοιτάξει αν συμβαίνει κάτι, ωστόσο δεν είδε κάτι και έφυγε. Δυστυχώς.

Το βίντεο έδειξε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σώσει τον Μάικλ Μόσλεϊ

Εκείνη την ώρα και σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή ο 67χρονος άνδρας ήταν ακόμα ζωντανός μετά την πτώση του στα βράχια. Κάτι που σημαίνει πως με λίγο τύχη, αν ο πελάτης τον είχε δει στο χαντάκι δηλαδή, θα μπορούσε ενδεχομένως σήμερα ο Μάικλ Μόσλεϊ να είναι ζωντανός. Είναι μια υπόθεση, ένα σενάριο, αλλά έχει σαφώς βάση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο Βρετανός αισθάνθηκε αδιαθεσία, ξάπλωσε για να ξεκουραστεί, αλλά τελικά έχασε τις αισθήσεις του και δεν τα κατάφερε. Μιλάμε δηλαδή για ένα θάνατο από φυσικά αίτια. Η ηλικία του, η έντονη ζέστη, ενδεχομένως και η αφυδάτωση, όλα αυτά ήταν too much για να τα αντέξει ο οργανισμός του.

Γιατί πήγε από αυτό το επικίνδυνο και εντελώς κακοτράχαλο μονοπάτι; Γιατί δεν είχε μαζί του το τηλέφωνό του ή ένα μπουκάλι νερό; Έχασε τον προσανατολισμό του; Μήπως έζησε κάτι παρόμοιο με ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας που είχε υποστεί παλαιότερα, με συνέπεια να μπερδευτεί και να επιβαρυνθεί έτσι μια ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση;

Το βίντεο έδειξε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σώσει τον Μάικλ Μόσλεϊ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Πιθανότατα αυτές τις απαντήσεις δεν θα τις πάρουμε ποτέ. Τις πήρε μαζί του στον τάφο του ο άτυχος Βρετανός. Η αιτία θανάτου κρίθηκε ως απροσδιόριστη λόγω προχωρημένης σήψης.

Το βίντεο έδειξε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σώσει τον Μάικλ Μόσλεϊ

Ο θάνατος του παρουσιαστή του BBC έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και θλίψη στην πατρίδα του. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Που έδινε ιατρικές συμβουλές μέσα από τις εκπομπές του, που φημιζόταν για την εγκυρότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα των ρεπορτάζ του, για την ιδιαίτερη και κοφτερή ματιά του.

Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σύμη. Η μοίρα, ωστόσο, θέλησε να είναι αυτό το μέρος που άφησε και την τελευταία του πνοή. Μετά από σωρεία λαθών και παραλείψεων, μετά από μια αλληλουχία γεγονότων που κάνουν ακόμα πιο τραγικό το χαμό του, αφού όλα δείχνουν πως με λίγο τύχη θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Απείχε μόλις λίγα μέτρα από ένα σημείο που υπήρχε πολύς κόσμος που θα ήταν σε θέση να τον βοηθήσει, δίπλα από τη θάλασσα, που θα μπορούσε να τον είχε σώσει, δίνοντας του τη δροσιά που τόσο είχε ανάγκη ο εξαντλημένος από τη ζέστη οργανισμός του.