Μετά από 3 εβδομάδες στο σκοτάδι: Η φωτό που ίσως λύνει το μυστήριο της εξαφάνισης του Αμερικανού στην Αμοργό
Βρείτε μας στο

Με τα ίχνη του Άλμπερτ Κάλιμπετ να αγνοούνται από τις 11 Ιουνίου και τρεις εβδομάδες να έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε στην Αμοργό, οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός έχουν εξανεμιστεί. Και όλα δείχνουν ότι είχε τύχη ανάλογη με αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή η σύντροφός του, πρώην αστυνομικού, Ντέμπι Λίσαν, έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι της για να βρεθεί ο αγαπημένος της. «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου», είχε δηλώσει τις πρώτες ημέρες, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις ελληνικές Αρχές. «Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί» τόνισε χαρακτηριστικά…

Σύμφωνα με την ίδια, αν και οι Έλληνες υποσχέθηκαν έρευνες με drones ή σκύλους, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το μόνο που έγινε ήταν η πτήση ενός ελικοπτέρου η οποία όμως δεν διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα πιθανά έξοδα.

Πάντως σε αυτό το σημείο οφείλουμε να παραθέσουμε την απάντηση των ελληνικών Αρχών οι οποίες προxώρησαν σε κατηγορηματική διάψευση. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, οι έρευνες για τον εντοπισμό εξαφανισθέντος ατόμου στην Αμοργό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές και εθελοντικές ομάδες, ενώ από πλευράς Αστυνομίας συμμετέχουν 10 αστυνομικοί, αστυνομικός σκύλος με συνοδό, καθώς και ειδικός πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας – σχηματισθείσας δικογραφίας. Συνεπώς, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες κάνουν λόγο για παύση των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Μετά από 3 εβδομάδες στο σκοτάδι: Η φωτό που ίσως λύνει το μυστήριο της εξαφάνισης του Αμερικανού στην Αμοργό

H ίδια η Ντέμπι Λίσαν διοργάνωσε μια επιχείρηση εντοπισμού του συντρόφου της, πρώτα μέσω φίλων που βρίσκονταν στην Αμοργό και στη συνέχεια με μια ειδική ομάδα η οποία έφτασε ακριβώς για αυτό τον λόγο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Δυστυχώς, όμως, και οι δικές τους έρευνες δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα κι έτσι μετά από μερικές ημέρες επέστρεψαν και αυτοί στην βάση τους στην πατρίδα τους, όπως ενημέρωσε και η ίδια μέσω των social media για αυτό το θέμα που προξένησε ενδιαφέρον και συμπόνια.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Παράλληλα φαίνεται ότι πλέον έχει αποδεχθεί και αυτή το σενάριο που σχεδόν από την πρώτη στιγμή που άρχισε να εκτυλίσσεται η ιστορία, έμοιαζε να συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες. Το ενδεχόμενο δηλαδή ο 59χρονος Αμερικανός να έχει φύγει από την ζωή και η σορός του να βρίσκεται σε κάποια χαράδρα.

Πλέον, λοιπόν, οι έρευνες επικεντρώνονται ακριβώς στην τελευταία γνωστή διαδρομή που ακολούθησε από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα, με στόχο να δοθεί ένα τέλος και παράλληλα μια μερική έστω λύτρωση για τους δικούς του ανθρώπους.

Η Ντέμπι Λίσαν είναι πεπεισμένη ότι ο σύντροφος της δεν πήρε τη διαδρομή προς τη Χώρα της Αμοργού όπως αρχικά πίστευαν όλοι, αλλά λίγο πιο κάτω πήρε το μονοπάτι 8 μετά από ένα ζιγκ ζαγκ που κάνει ο δρόμος  πηγαίνοντας προς Κατάπολα. Η φωτό με το σχεδιάγραμμα της πορείας του Άλμπερτ, που πόσταρε η Ντέμπι Λίσαν ίσως κρύβει τη λύση του μυστηρίου. Η ίδια σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος με κάθε κόστος…

Μετά από 3 εβδομάδες στο σκοτάδι: Η φωτό που ίσως λύνει το μυστήριο της εξαφάνισης του Αμερικανού στην Αμοργό