Κανάκης, Λαζόπουλος και Ατζαράκης λένε όλοι το ίδιο πράγμα…

Κανάκης, Λαζόπουλος και Ατζαράκης λένε όλοι το ίδιο πράγμα…

Και δεν είναι καθόλου καλό για τους Έλληνες πολιτικούς, στο σύνολό τους

Ο φορτισμένος συναισθηματικά μονόλογος του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα, το βράδυ της Δευτέρας (24/2). Τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ, χθες (26/2), με διάφορους τρόπους, με κοφτό ύφος. Ο Διονύσης Ατζαράκης, με το βίντεο που μόλις ανέβασε στα social media. Όλοι τους, με διαφορετικά λόγια, λένε, εκφράζουν αν προτιμάτε, το ίδιο πράγμα με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών: Πως ο κόσμος σιχάθηκε την πολιτική, πως έχει χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτούς που τους κυβερνούν. Και ψάχνει αλλού να βρει μια κάποιου είδους παρηγοριά, κάπου να στηριχθεί…

Ο Αντώνης Κανάκης στάθηκε περισσότερα στα ψέματα που ειπώθηκαν όλο αυτόν τον καιρό από συγκεκριμένους κυβερνώντες, την αλαζονεία τους στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης. Στα γράψαμε και αναλυτικά ΕΔΩ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Αυτή του η ατάκα συμπυκνώνει πολλά και ορίζει το περίγραμμα μιας νέας εποχής, πολύ διαφορετικής από αυτήν που είχαμε μάθει να θεωρούμε δεδομένη: «Η μεταπολίτευση τελείωσε. Σάπισε. Όλοι μαζί. Όλα τα κόμματα. Η κοινωνία θέλει να περάσει στην νεοπολίτευση. Χωρίς όρους. Σταματήστε να κατηγορείτε όποιους δεν σας αρέσουν για λαϊκισμό. Το πρόβλημα σήμερα είναι ο κυβερνητισμός. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Ο Διονύσης Ατζαράκης, από μεριάς του, χρησιμοποίησε τη δύναμη της εικόνας και του κοφτερού κειμένου – στα όρια της σάτιρας, όσο τέλος πάντων μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε μια τέτοια υπόθεση – για να πει αλήθειες που όλοι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε.

Δες το βίντεο:

Αυτή είναι άλλωστε η πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου δεν θα κατέβει στην πορεία του Συντάγματος την Παρασκευή  (28/2) επειδή του το είπε ένας πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης ή επειδή «θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη» όπως υποστήριξε ο Άρης Πορτοσάλτε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το κοντά 80% των πολιτών που βλέπει συγκάλυψη στα Τέμπη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν ανήκει κάπου ως σύνολο. Και ένα και μόνο πράγμα ζητάει πάνω και περισσότερο από όλα: Δικαιοσύνη. Να μπει ένα τέλος σε μια 2ετία ψεμάτων, να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή 57 ανθρώπων. Μια κάθαρση, μια λύτρωση, ένα κλείσιμο του θλιβερού αυτού κεφαλαίου. Απείρως περισσότερο οι συγγενείς των θυμάτων που έχουν φτάσει στο σημείο να λοιδορούνται και να τους πολεμούν επειδή «τολμούν» ακόμα να αναζητούν απαντήσεις και να θέτουν ερωτήματα.

Είναι μια κοινωνική αντίδραση υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών αυτό το φαινόμενο που κορυφώνεται τούτες τις μέρες. Αντώνης Κανάκης, Λάκης Λαζόπουλος και Διονύσης Ατζαράκης, έχουν το βήμα, την ικανότητα και τον τρόπο να επικοινωνήσουν όσα νιώθουν και σκέφτονται οι περισσότεροι εξ ημών. Εκφράζοντας με τα σκληρά, δέοντα για την περίσταση, λόγια αυτό που μετατράπηκε σε απέχθεια του κόσμου για αυτούς που ορίζουν τις τύχες μας. Κάνοντας δηλαδή ό,τι σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.