«Γαλάζια Φάλαινα»: Το ανατριχιαστικό παιχνίδι που νικάει όποιος... αυτοκτονήσει!
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

«Γαλάζια Φάλαινα»: Το ανατριχιαστικό παιχνίδι που νικάει όποιος… αυτοκτονήσει!

Ο Ρώσος δημιουργός του συνελήφθη πρόσφατα και σοκάρει με τα όσα λέει για το διαδικτυακό παιχνίδι του.

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το διαδικτυακό παιχνίδι «Γαλάζια Φάλαινα», το οποίο αποτελεί ένα «παιχνίδι πρόκλησης» που έχει ωθήσει σε αυτοκτονία (!) εκατοντάδες έφηβα παιδιά ανα τον κόσμο. Μοιάζει σενάριο από ταινία θρίλερ αλλά είναι η τραγική αλήθεια. Το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται μέσω ίντερνετ και ολοι οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν ένα στάδιο από 50 δοκιμασίες. Στα αρχικά στάδια οι δοκιμασίες είναι απλές και όσο πάνε γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Αρχικά ας πούμε ζητείται από τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν ένα ζώο, μετά να ξυπνήσουν αργά τη νύχτα, αργότερα να περάσουν μια ολόκληρη μέρα βλέποντας θρίλερ. Μετά οι δοκιμασίες γίνονται άρρωστες.

Αρχικά, υπάρχει η «δοκιμασία του πνιγμού» όπου όσοι συμμετέχουν καλούνται να δέσουν μια θηλιά στο λαιμό τους και να κινηματογραφήσουν τους εαυτούς τους, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού. Μετά έρχεται η «δοκιμασία της μπλε φάλαινας» όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει με ένα μεγάλο μαχαίρι να χαράξουν μία φάλαινα πάνω στο χέρι τους!

Η τελευταία δοκιμασία είναι απλή: «Αυτοκτόνησε»!

«Γαλάζια Φάλαινα»: Το ανατριχιαστικό παιχνίδι που νικάει όποιος... αυτοκτονήσει!

Συνολικά, 16 αυτοκτονίες κοριτσιών έχουν συνδεθεί ευθέως με τη «Μπλε Φάλαινα» ενώ μέσα σε δύο χρόνια υπάρχουν πάνω από 130 αυτοκτονίες ατόμων που αποδέχτηκαν την τελική πρόκληση! Πρόσφατα, στην Ουκρανία ένα αγόρι σκότωσε ένα κορίτσι και στη συνέχεια έδωσε τέλος και στη δική του ζωή στα πλαίσια του παιχνιδιού ενώ πριν λίγες μέρες μια 13χρονη από την Κολομβία κρεμάστηκε σε ένα δέντρο.

Μια πρωτοβουλία πολιτών υπό τον τίτλο «Μιντιακή Φρουρά» υπολόγισε, πως στις «ομάδες του θανάτου» στη Ρωσία συμμετέχουν πάνω από 70.000 ανήλικοι και ακόμη 35.000 στην Ουκρανία. Μεγάλες συμμετοχές παρατηρήθηκαν και σε χώρες όμως η Εσθονία και το Ισραήλ, όπου ζει μεγάλο ποσοστό ρωσόφωνου πληθυσμού.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου έκρουσαν και οι βρετανικές αρχές, που ζήτησαν από τους γονείς να επαγρυπνούν. «Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να ελέγχετε τι βλέπουν τα παιδιά σας στο ίντερνετ», συμβούλευσε τους γονείς η αστυνομία του Χέρτφορντσαϊρ. Δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Radio Free Europe Radio Liberty» δημιούργησαν ένα ψεύτικο προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο VK.com, προσποιούμενοι ότι είναι μια 15χρονη. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον «διαχειριστή» του παιχνιδιού, ο οποίος είναι και αυτός που δίνει τις αρρωστημένες εντολές στους έφηβους.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Δημοσιογράφοι: Θέλω να παίξω το παιχνίδι.

Διαχειριστής: Είσαι σίγουρη; Δεν έχει γυρισμό.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Δημοσιογράφοι: Ναι. Τι σημαίνει αυτό; Το ότι δεν έχει γυρισμό;

Διαχειριστής: Δεν μπορείς να αποχωρήσεις από το παιχνίδι όταν ξεκινήσει.

Δημοσιογράφοι: Είμαι έτοιμη.

Διαχειριστής: Πρέπει να ολοκληρώσεις επιτυχώς κάθε πρόκληση. Και δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Μόλις τελειώνεις την εκάστοτε πρόκληση, θα μου στέλνεις μια φωτογραφία. Στο τέλος του παιχνιδιού, πεθαίνεις. Είσαι έτοιμη;.

Δημοσιογράφοι: Και αν θέλω να σταματήσω;

Διαχειριστής: Έχω όλα τα στοιχεία σου. Θα σε κυνηγήσουν.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από το αρρωστημένο «παιχνίδι αυτοκτονίας» εντοπίστηκε μετά από πολύ κόπο από τις ρώσικες αρχές και συνελήφθη πρόσφατα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φυλακή της Ρωσίας. Είναι ο 21χρονος Philipp Budeikin, γνωστός και με το ψευδώνυμο Philipp Lis.

«Γαλάζια Φάλαινα»: Το ανατριχιαστικό παιχνίδι που νικάει όποιος... αυτοκτονήσει!

Ο Ρώσος φέρεται να έχει ομολογήσει τα εγκλήματά του και με κυνισμό να έχει αναφέρει πως ότι θεωρεί τα θύματά του «βιολογικά απόβλητα», ότι χαίρεται που πέθαναν και πως η δοκιμασία αυτή «καθαρίζει την κοινωνία».

«Γαλάζια Φάλαινα»: Το ανατριχιαστικό παιχνίδι που νικάει όποιος... αυτοκτονήσει!

Ρώσος ψυχολόγος αναφέρει πως ότι ο Budeikin δεν είχε φίλους στο σχολείο και ότι η μητέρα του δεν του είχε αφιερώσει όσο χρόνο θα έπρεπε. «Ήταν σε σύγκρουση με τους συνομηλίκους του, δεν τα πήγαινε καλά στις σπουδές του και ξόδευε πολύ χρόνο online.

Έτσι, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έχει δημιουργήσει καμία σχέση με κανέναν ξαφνικά ένιωσε ότι ήταν υπεύθυνος για τις ζωές άλλων» λέει ο ψυχολόγος εκτιμώντας πως κάποια στιγμή αυτή η δύναμη τον είχε κάνει να πιστεύει πως είναι ανέγγιχτος και πανίσχυρος.