Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

Ο Άνταμ Γουέστ, ο χειρότερος Μπάτμαν όλων των εποχών έφυγε από την ζωή και ένα μικρό κενό το νιώθουμε όλοι μας.

Ο πρώτος ηθοποιός που συνέδεσε το όνομά του με τον χαρακτήρα του Μπάτμαν πολύ πριν τους Μάικλ Κίτον, Κρίστιαν Μπέιλ και Μπεν Άφλεκ, ο άνθρωπος που ζωντάνεψε τον «Σκοτεινό Ιππότη» στο σίριαλ της δεκαετίας του ’60 και την ταινία του 1966 (σε μια εκδοχή του πάντως που δεν ήταν ιδιαίτερα σκοτεινή…) πέθανε στα 88 του!

Ο Άνταμ Γουέστ υπήρξε με διαφορά ο χειρότερος Μπάτμαν όλων των εποχών αλλά καλώς ή κακώς βρισκόταν στις καρδιές όλων μας. Κυρίως, διότι με αυτόν μεγαλώσαμε και με την δικιά του φιγούρα συνδέσαμε αρχικά τον αγαπημένο μας Μπάτμαν.

Κι ας ήταν -εδώ που τα λέμε- μια διακωμώδηση του αγαπημένου χαρακτήρα της DC:

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η απώλειά του, οι συλληπητήριες δηλώσεις πέφτουν βροχή. Ο Ρόμπιν, η Κατγούμαν, ακόμα και ο ίδιος ο… Μπάτμαν έχουν εκφράσει την λύπη τους για την μεγάλη απώλεια της ευρύτερης geek οικογένειάς μας:

Ρόμπιν (Burt Ward):

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

«Είμαι σοκαρισμένος από την απώλεια ενός πολύ αγαπητού φίλου. Ο Άνταμ και εγώ είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη φιλία εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Μοιραστήκαμε μερικές από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της ζωής μας μαζί. Οι οικογένειές μας έχουν βαθιά αγάπη και σεβασμό η μια για την άλλη. Πρόκειται για μια τρομερά απροσδόκητη απώλεια. Δεν το πιστεύω ότι θα τον χάσω για πάντα. Υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τον Μπάτμαν σε ταινίες αλλά στα μάτια μου, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός Μπάτμαν και αυτός που είναι και πάντα θα είναι ο Άνταμ Γουέστ. Ήταν πραγματικά ο φωτεινός ιππότης»

Κατγούμαν (Julie Newmar):

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

«Αστρικός, παραδειγματικός, ένας πραγματικός βασιλιάς μέχρι το τέλος. Ήταν φωτεινό, πνευματώδες, διασκεδαστικό να δουλεύεις μαζί του. Θα τον χάσω από την κανονική ζωή αλλά θα τον απολαμβάνω για πάντα κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σήμαινε τόσα πολλά για τους ανθρώπους και αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο, ανεξάρτητα από το πώς το ζεις».

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Μπάτμαν (Ben Affleck):

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

«Ο Άνταμ Γουέστ ήταν ο άνθρωπος που πρώτος ενσάρκωσε τον ηρωισμό. Ιδιαίτερος, αστείος και πολύ καλός άνθρωπος. Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες πως γίνεται…».

Τζόκερ (Mark Hamill):

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

«Απίστευτος ηθοποιός και τόσο καλός άνθρωπος. Είμαι πολύ τυχερός που δούλεψα μαζί του και του έχω πει πόσα σημαίνει τόσο για εμένα όσο και εκατομμύρια οπαδούς».

Την πιο επική δήλωση όμως την έκανε ο ηθοποιός και δημιουργός κόμιξ, Κέβιν Σμιθ:

Ο Μπάτμαν πέθανε και η Γκόθαμ γέμισε συλλυπητήρια! (Pics & Vids)

«Μπάτμαν, ω Μπάτμαν μου! Στέκομαι όρθιος πάνω στην καρέκλα μου για να τιμήσω τον μεγάλο Άνταμ Γουέστ, τον άνθρωπο που όταν ήμουν αγόρι με έκανε να θέλω να είμαι ένας καλός άνθρωπος. Ο Άνταμ Γουέστ ήταν ο πρώτος Μπάτμαν που γνώρισα όταν ήμουν 4! Μια δια βίου αγάπη για τον ήρωά του ξεκίνησε όταν τον είδα να υποδύεται τον «Σκοτεινό Ιππότη» που όμως στο σώμα του έγινε ο «Φωτεινός Ιππότης». Έδωσε χαρά σε έναν σκοτεινό χαρακτήρα. Έμεινε ο ήρωάς μου ακόμα και όταν μεγάλωσε. Αντίο Καπετάνιε μας, αντίο σταυροφόρε. Οι εχθροί σου θα σε δουν ξανά στον ουρανό».

Ο Άνταμ Γουέστ πάντως, πρόλαβε να υποδυθεί άλλη μια φορά τον ρόλο που τον έκανε πασίγνωστο λίγο πριν πεθάνει. Δάνεισε την φωνή στην ταινία κινουμένων σχεδίων, »Batman: Return of the Caped Crusaders» που ήταν βασισμένη στην διάσημη σειρά που έπαιξε: