Πρωτόγνωρες εικόνες: Οι πρώτες φωτό της Ελλάδας μετά το χτύπημα του καύσωνα των 45 βαθμών Κελσίου (Pics)
Βρείτε μας στο

Έφτασε λοιπόν και η ώρα του καύσωνα. Έφτασαν οι μέρες που τόσο καιρό περιμέναμε με αγωνία. Το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Υπό σκιάν. Ένα νούμερο που τρομάζει. Ακόμα σα νούμερο ηλικίας προκαλεί κρίση, άγχος. Σκέψου όταν έχει να κάνει με ποτάμια ιδρώτα, κούραση, δυσκολία στην αναπνοή, στις μετακινήσεις, δυσοσμία και άλλα πολλά τέτοια όμορφα.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου. Γιατί ακόμα μια φορά είμαστε απροετοίμαστοι. Παρότι είμαστε η χώρα του φωτός και κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή περιμένουμε καύσωνα. Αυτό δε λέει τίποτα. Ούτε οι υποδομές αντιμετώπισής του είναι επαρκείς, ούτε αποδοτικές σε μεγάλο βαθμό. Πάλι βλέποντας και κάνοντας θα λειτουργήσουμε περιμένοντας το κύμα να υποχωρήσει. Θα φύγει, πού θα πάει; Εδώ θα μας κατσικωθεί; Ας είμαστε ρεαλιστές, περαστικό είναι. Ας κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Ίσως τότε κάνει και αυτό το ίδιο. Δεν έχει σημασία που θα νιώθουμε σα να καθόμαστε σε ηλεκτρική καρέκλα στο γραφείο. Δεν έχει σημασία αν η κρεβατοκάμαρά μας θυμίζει δωμάτιο σάουνας. Με υπομονή θα τα ξεπεράσουμε όλα.

Μέχρι τότε όμως τι θα έχει συμβεί; Πόσο θα επηρεαστούμε και τι πρόκειται να αλλάξει γύρω μας; Στο φυσικό περιβάλλον την χλωρίδα, την πανίδα; Θα την παλέψουμε όσοι δεν θα φύγουμε άμεσα για διακοπές; Συμφέρει να πάμε στην Αυστρία για προετοιμασία ή θα επιβιώσουμε και στα Τρία Πέντε Πηγάδια; Μετά τον καύσωνα είναι σίγουρο ότι πολλά πράγματα θα γίνουν μη αναγνωρίσιμα. Όπως οι διαφημίσεις με το «πριν και μετά» των θαυματουργών σκευασμάτων γρήγορου αδυνατίσματος. Δείτε τις πρώτες εικόνες κια θα καταλάβετε. Πριν και μετά την λαίλαπα του καύσωνα αυτής της εβδομάδας.

Πάτησε τις εικόνες που δείχνουν τι ισχύει πριν τον καύσωνα για να δεις τις θα ακολουθήσει το καυτό κύμα στο πέρασμά του