Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Η μεγάλη επιστροφή των μικρών Μήτσων.
Menshouse Team

15 χρόνια μετά την τελευταία της τακτική παρουσία, η θρυλική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου επιστρέφει στην τηλεόραση στις 31 Μαρτίου για 8 επεισόδια και το ερώτημα είναι: Πώς, άραγε, θα μοιάζουν οι χαρακτήρες της το 2018; Έχουμε τις απαντήσεις.

 

Γράφει ο μικρός σατράπης

 

  1. Μήτσος – Ελενίτσα
    Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Έχει σταματήσει πλέον να σχολιάζει τα κιλά της Ελενίτσας, αφού έχει πάρει αρκετά και ο ίδιος. Μιλάει πιο αργά κι έχει μια στεναχώρια στο βλέμμα. Εξακολουθούν να σχολιάζουν την επικαιρότητα με άξονα όσα έχουν δει στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, μια και το ίντερνετ παραμένει ακόμα γι’ αυτούς terra incognita. Συζητάνε σαν αυτά που συμβαίνουν να μην τους αφορούν.

 

  1. Μήτσος – γριά

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Ο γέρος είναι πλέον έξαλλος με την απόλυτη ηθική εξαχρείωση που επικρατεί γύρω του. Ψηφίζει ακόμα σταθερά ΠΑΣ… σόρι, Κίνημα Αλλαγής, αν και στα όνειρά του βλέπει συχνά-πυκνά τον εαυτό του νεότερο να σιγοτραγουδά το «Το λεν οι πετροπέρδικες, το λέει και τ’ αηδόνι… Ωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε, για σένα μιλάει ο ντουνιάς, για σένα καμαρώνει». Η γριά, ευτυχώς και για τους δυο τους, βγάζει ακόμα χρήματα από τις ροζ τηλεφωνικές γραμμές ως «gilf».

 

  1. Γύφτος

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Παραμένει εκφωνητής ειδήσεων, ενώ έχει πάρει και δικό του late night show. Προσπαθεί να το παίξει εναλλακτικός και αμερόληπτος αλλά, επειδή η εποχή δεν τα πολυσηκώνει αυτά, καταλήγει να μοιάζει κάτι μεταξύ Σεφερλή, Αρναούτογλου και Μάρας Ζαχαρέα. Μια φορά το μήνα, για να μείνει στον αφρό της δημοσιότητας, «ανοίγει το υπερπολυτελές τσαντήρι του» σε γκλάμουρ εβδομαδιαία περιοδικά και φωτογραφίζεται με φόντο τα αγαπημένα του κιλίμια.

 

  1. Μήτσος Φευγουλέας

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Έχει αποστρατευτεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο αγώνας του εναντίον του εγκλήματος είναι αδιάκοπος. Με σταθερή συνοδεία του «το Όργανο», σαρώνει καθημερινά τους δρόμους επιβάλλοντας το Νόμο σε μια χώρα που έχει ανάγκη από έργα και όχι από λόγια. Τα βράδια στο σπίτι του ξεφυλλίζει τα άλμπουμ από τότε που η ζωή ήταν μπροστά και όχι πίσω του και η δεξιά βρισκόταν στην κυβέρνηση, ενώ η επάρατη αριστερά ήταν απλά μια πολιτική υποσημείωση.

 

  1. Χήρα Μήτση

 

 

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Έχει γεράσει, αλλά παραμένει στοχοπροσηλωμένη στο να βρει έναν καλό στρατιωτικό για να αποκατασταθεί. Εξακολουθεί μετά μανίας να διώχνει τα υποτιθέμενα ψίχουλα από την ποδιά ή τη φούστα της. Δεν έχει χωνέψει ακόμα το γεγονός ότι ο γιος της υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης και σε κάθε συνάντησή τους φροντίζει να του υπενθυμίζει ότι «μ’ αυτό το μαράζι θα πεθάνω, πανάθεμά σε για παιδί».

 

  1. Ο φυλακισμένος

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Είναι ακόμα μέσα, αλλά πιστεύει ότι με 1-2 ακόμα τροποποιήσεις στο νόμο Παρασκευόπουλου οσονούπω θα αποφυλακιστεί. Μέχρι να γίνει αυτό, διασκεδάζει τους συγκρατουμένους του στον προαυλισμό με σατιρικά στιχάκια για την πολιτική πραγματικότητα όπως «Μάρτης-γδάρτης με τη Novartis κι ο Άδωνις μας το παίζει Βοναπάρτης».

 

  1. Ο ανθρωπάκος

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Είναι πλέον μόνιμα κλεισμένος στο σπίτι του. Οι ασκήσεις θάρρους για να ξεπεράσει τους φόβους του έχουν αποτύχει παντελώς, σε σημείο που όχι μόνο να μην μπορεί να πει «άει χάσου μυρμηγκάκι», αλλά να παραμερίζει στη θέα του. Φοβάται ακόμα και το γεγονός ότι φοβάται.

 

  1. Μήτση Καραμήτση

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Μη βρίσκοντας δουλειά στην πρωτεύουσα εδώ και χρόνια, έχει αναγκαστεί να τραγουδάει στο 182ο χιλιόμετρο της εθνικής. Μόνο το Σάββατο και μόνο όταν το αφεντικό έχει την πληροφορία ότι τουλάχιστον ένας ντόπιος «Μάκης Τσετσένογλου» θα σκάσει μύτη «φορτωμένος» και έτοιμος για «ζημιά». Η «Καρακαλτάκα» είναι μαζί της, αλλα δουλεύει λάντζα στο μαγαζί.

 

  1. Τζίμ’ς (ο Καρδιτσιώτης)

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Παρότι έχει σαρανταρίσει χρησιμοποιεί ακόμα το καρτοτηλέφωνο στο ΚΤΕΛ, γιατί το smartphone το έχει με κάρτα και δεν βγαίνει αλλιώς οικονομικά. Παραμένει αεικίνητος, μιλάει το ίδιο γρήγορα και το ίδιο μπερδεμένα με τότε, μόνο που 9/10 φορές ο Αθηναίος ξάδερφος (πρώην emo, νυν εισοδηματίας, για πάντα φλώρος) δεν απαντάει στις κλήσεις του.

 

  1. Ο μούτσος

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Σνομπάρει Τaxibeat και Uber, μια και είναι ο πιο δημοφιλής ταξιτζής της πόλης. Οι πελάτες κάνουν καθημερινά ουρά στην πιάτσα που συχνάζει, μόνο και μόνο για να μπουν για λίγα λεπτά στο ταξί του και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα πάντα, από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το «ποιοι την έστησαν στον Σαρκοζί για να του φάνε το μανάρι, την Κάρλα».

 

  1. Μισέλ

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Είναι ακόμα το ίδιο φιλάσθενη και το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, ερωτευμένη με τον Τζίμη. Επειδή αυτός δεν της δίνει σημασία, του έχει χακάρει το κινητό με gps και περνάει τη μέρα της παρακολουθώντας που πηγαίνει, ελπίζοντας πάντα πως μια μέρα θα της χτυπήσει την πόρτα και θα της κάνει την πρόταση γάμου που τόσα χρόνια περιμένει. Έχει ακόμα το τηλέφωνο-μπανάνα στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι της.

 

  1. Εμανουέλα Γρουμπουλάκη

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ της έχει φάει το 0,02% της περιουσίας της και είναι να πέσει να πεθάνει. Εξακολουθεί να μιλάει όλη τη μέρα στο τηλέφωνο με τις φίλες της, μόνο που τώρα πια δεν ασχολούνται με την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αλλά με την Μαριάννα (Βαρδινογιάννη), την Μελάνια (Τραμπ) και την την Περιστέρα (Μπαζιάνα), «ναι χρυσή μου, αυτή τη λαϊκιά, που είδε φως και μπήκε, λες και θα γίνει ποτέ μία από ‘μας…».

 

  1. Ο Ντίμης (κομμώτρια)

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Τσακώνεται ακόμα με την «κοντή λαίλαπα». Έχει αναγκαστεί να ρίξει τις τιμές του κατά 50%, αλλά ευτυχώς βαστάει ακόμα αρκετή από την παλιά του πελατεία. Ονειρεύεται ότι κάποτε ο Vidal Sassoon θα τον βγάλει από τη μιζέρια του να κάνει κοτζάμ καλλιτεχνίες για φραγκοδίφραγκα και θα του δώσει την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει.

 

  1. Ο Σαλονικιός

Έτσι είναι οι 10 μικροί Μήτσοι σήμερα

Πίνει περισσότερους φραπέδες και είναι πιο «χαλλλλαρός» από ποτέ, μια και συμπληρώνει κοντά τέσσερα χρόνια άνεργος. Δεν τον απασχολεί και πολύ βέβαια μιας και «ΠΑΟΚ είσαι», κάτι που σημαίνει ότι -αργά ή γρήγορα- θα τη βρει την άκρη. Ο Ιβάν και η ομάδα να είναι καλά και, νομοτελειακά, τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους.